Meteen naar de inhoud
Home » Blog » 2023-05-12 / 14 Weekend Gemeenschapstraining (CLIPS)

2023-05-12 / 14 Weekend Gemeenschapstraining (CLIPS)

Vormgeven aan een stabiele gemeenschap, hoe pak je dat aan? Groepsprocessen lopen niet altijd van een leien dakje. Gelukkig bestaan er allerlei tools en werkvormen die zich in ecodorpen hebben bewezen en succesvol worden toegepast om groepen hierin te ondersteunen. 

Om deze waardevolle kennis te delen en verder te verspreiden organiseren we van 12 t/m 14 mei* een cursusweekend gemeenschapstraining. Ben je initiatiefnemer of deelnemer van een ecodorp of woongemeenschap? Dan kun je je aanmelden om mee te doen aan dit trainingsweekend. 

Onder begeleiding van twee ervaren trainers leer je gebruik te maken van het CLIPS-model, waarin alle aspecten van het leven in een gemeenschap aan bod komen. Denk aan: besluitvorming, omgaan met spanningen en conflicten, ruimte voor verschillen en diversiteit, het stellen van grenzen om individuen en de groep te beschermen, etc. We gaan hiermee praktisch aan de slag met behulp van interactieve oefeningen en case-studies. Je gaat naar huis met een bundel werkvormen en concrete tips om in te zetten bij je eigen groep.

De training wordt aangeboden door GEN-NL, het Nederlandse ecodorpennetwerk en vindt plaats op de prachtige, groene locatie van Hof van Moeder Aarde in de Achterhoek. Bij je aanmelding doe je een voorbetaling van €100,00. Na afloop van het weekend bepaal je zelf het totaalbedrag op basis van wat de training jou waard was. Om alle kosten te kunnen dekken, inclusief accommodatie en maaltijden, geven wij het adviesbedrag van €200,00. 
Via het onderstaande formulier kun je je aanmelden. Je ontvangt dan t.z.t. verdere informatie over het weekend. Vragen of contact: CLIPS@gen-nl.nl.


*Let op: i.v.m. het zomernetwerkweekend van GEN-NL dat plaatsvindt van 16-18 juni is het cursusweekend CLIPS verplaatst naar 12-14 mei.


Totaal