Ga naar de inhoud

Internationale trainingen

Om de kennis van jongerenwerkers te verrijken worden er door Erasmus+ internationale trainingen of netwerkactiviteiten gesubsidieerd voor jongerenwerkers. Deze trainingen kennen geen leeftijdsgrens.

Next GEN

Training en ontwikkeling voor jongerenwerkers
Ook deze trainingen worden ontwikkeld en georganiseerd door ecodorpen en duurzame initiatieven uit heel Europa. Vaak zijn het 5-daagse trainingen, maar officieel kunnen ze van 2 dagen tot 2 maanden duren, waarbij ook alle kosten, inclusief reiskosten, worden gedekt. De trainingen kunnen bijvoorbeeld internationale seminars, workshops, trainingen met een specifiek thema, netwerkbijeenkomsten, studiebezoeken en andere activiteiten zijn die bijdragen aan de professionele ontwikkeling van jongerenwerkers. Zo wissel je ervaringen uit, ontwikkel je competenties én leg je de basis voor toekomstige samenwerking.

GEN-NL wil jongeren en jongerenwerkers kansen geven
Omdat GEN-NL deel uitmaakt van het Europese ecodorpennetwerk organiseren we samen met andere landen deze trainingen in ecodorpen of andere duurzame initiatieven. De basis van de trainingen zijn uiteenlopende onderwerpen rondom een REGENERATIEVE wereld met de vier belangrijke dimensies van ecodorpen: Sociaal, Economisch, Ecologisch, Wereldbeeld, geïntegreerd in een holistisch geheel. Elke uitwisseling is uniek en heeft een rijk interactief programma, wat onder andere kan bestaan uit workshops, presentaties, deelrondes, rollenspellen, muziek, dansen, buitenactiviteiten en nog veel meer. Je komt gelijkgestemden tegen en bouwt sterke vriendschappen op in een divers gezelschap over verschillende landen in Europa. Een leerzame en onvergetelijke ervaring, die je persoonlijke en professionele ontwikkeling verrijkt en je blik op onze wereld verruimt.

Nieuws

Can the process of Art, Embodiment and Connecting with Nature support us to tap into our own unique place on this planet? …

Cursus CLIPS Gemeenschapstraining Op zondag 24 september 2023 kwamen we in Stokershorst aan om de CLIPS-training te volgen. CLIPS staat voor Community Learning Incubator …

Contact

Binnen GEN-NL is Jennifer Shek contactpersoon voor deze trainingen.

Een rode draad in de verschillende fases en interesses in mijn leven was mensen willen helpen en zorg dragen voor gelijke kansen. Eind het aan van mijn studentleven begon ik me meer te verdiepen in hoe een regeneratieve culture eruit kon zien. Dit heeft uiteindelijk geleid dat ik in juli 2019 voor het eerst een ecodorp bezocht, in Portugal. Het was alsof alles op zijn plek viel. Deze ervaring heeft vele deuren geopend naar een wereld waarvan ik niet eens wist dat die bestond. En dit allemaal omdat een collega me wees op het bestaan van Erasmus+ projecten en ecodorpen.

Na mijn studie Rechten in Groningen en de Bildung Academie in Amsterdam en mijn tijd in Rotterdam, kon ik niet wachten om het community-leven voor een langere tijd te ervaren dan de korte bezoeken tot dan toe. In 2021 kon ik voor een jaar naar ecodorp Arterra Bizimodu in Spanje voor een ESC (European Solidarity Corps) waar ik in het GEN-Europe office werkte voor Internationale Projecten. Door de samenwerking in verschillende projecten met GEN-NL leerde ik het ecodorpen netwerk in Nederland beter kennen en is er een mooie samenwerkingsverband ontstaan.

Momenteel verblijf ik in ecodorpen in verschillende landen in Europa, waar ik samen projecten deel, creeër en schrijf. Ieder ecodorp heeft een eigen karakter, doen en laten in hoe het bijdraagt aan een mooiere wereld waarvan we diep in ons hart weten dat die kan bestaan. Graag zou ik bijdragen dat meer Nederlanderse jongeren de mogelijkheid hebben om kennis te maken met verschillende ecodorpen en hun communities in Nederland en daarbuiten.

Voel je vrij om me te schrijven wanneer je vragen hebt over jongerenuitwisselingen, trainingen of wanneer iets anders bij je resoneert.