Ga naar de inhoud

Projecten

GEN-NL behartigt belangen van ecodorpen door verdiepingsdagen of webinars en door de belangen van ecodorpen te behartigen bij externe contacten. Zo zijn uit webinars en netwerkdagen verschillende werkgroepen ontstaan.

Wettelijke uitdagingen werkgroep

Tijdens een van de netwerkweekenden is een groep ontstaan die zich bezig houdt met het lobbyen voor regelgeving voor ecodorpen. Er is een overzichtsdocument gemaakt waarmee onder meer contact is gezocht met Monique Arnolds van het Ministerie van Binnenlandse en Koningszaken. Klik hier als je meer wilt weten.

ecodorp-scholen werkgroep

Veel ecodorpen in Nederland zijn bezig met een eigen schooltype. Veel reguliere scholen sluiten niet meer aan bij kinderen en jongeren in deze tijd. Tijdens een webinar presenteerden verschillende ecodorpen hun plannen. Tijdens het webinar is een Ecodorpen scholenwerkgroep opgericht. Elize Brandsma en Ellen Starmans van Land van Aine zijn contactpersoon

Energie en sanitatie-werkgroep

De energiegroep bestaat uit energie-experts uit verschillende ecodorpen die zich gezamenlijk bezig houden met energievraagstukken, water en sanitatie. Ze onderzoeken oplossingen en creëren gezamenlijke projecten. Contactpersonen zijn Cynthia van Schendel van Klein Oers en Fedde Jorritsma van Land van Aine.