Ga naar de inhoud

Ecodorp Netwerkweekenden

Twee keer per jaar organiseert GEN-NL een netwerkweekend voor en door ecodorpen en ecocommunities. Dit zijn een zomer- en een winterweekend, meestal het 2e weekend van januari en van juni.

We streven er naar om de netwerkweekenden steeds in een ander ecodorpproject te houden, zodat we elkaars projecten in al zijn diversiteit leren kennen. Door elkaar te ontmoeten leren we van elkaar, elkaars successen en elkaars uitdagingen krijgen een plek.

Het programma van de netwerkweekenden ontwikkelen we samen met het gastproject, dit maakt elk weekend uniek. De specifieke thema’s en kwaliteiten van het project krijgen ruimte en aandacht. Elk weekend krijgt daarmee een eigen thema, waarbij ook gekeken wordt naar de 4 dimensies van ecodorpen (ecologie, sociaal, economie en wereldbeeld).

We werken veel met open space, zodat iedere deelnemer kan inbrengen wat hij of zij wil delen of met andere ecodorpers bespreken.

De zondag is er ruimte om het netwerk samen te ontwikkelen. We doen een fysieke klus voor het ecodorp en sluiten dan gezamenlijk af.

De weekenden zijn vaak verwarmend en verbindend. Het is voor veel mensen een ontmoetingsplek om uit te wisselen en de voortgang van elk project te delen.