Ga naar de inhoud

Jongerenuitwisselingen

Ben je tussen de 13 en 30 jaar? Dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor een Europese jongerenuitwisseling (Youth Exchange). Dit is een geweldige kans om internationale ecodorpen en projecten te bezoeken, in contact te komen met andere jongeren en inspiratie op te doen op het gebied van duurzaam samenleven.

Next GEN

Jongerenuitwisselingen

Jongerenuitwisselingen zijn projecten voor en met jongeren. Je leert elkaars achtergrond en cultuur uit verschillende Europese landen kennen. Je leeft en leert samen gedurende minimaal 5 en maximaal 21 dagen in een gastproject in een Europees land. Ondersteund door groepsleiders doe je mee aan een gezamenlijk, interactief programma, wat onder andere bestaat uit workshops, oefensessies, debatten, rollenspellen, simulaties en buitenactiviteiten. Je bent actief betrokken vanaf het begin van het project en ontwikkelt vaardigheden door middel van informeel leren. Een uitwisselingsproject biedt een veilige leeromgeving die van grote meerwaarde is , waar je competenties, vaardigheden en talenten ontwikkeld. Daarnaast biedt een jongerenuitwisseling een kader om van gedachten te wisselen en te leren over onderwerpen zoals inclusie, diversiteit en solidariteit. Een leerzame en onvergetelijke activiteit, die je persoonlijke ontwikkeling verrijkt en je blik op onze wereld verruimt. Spreekt je dit aan, neem dan gerust contact op!

Een jongerenuitwisseling wordt gefinancierd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Het biedt jongeren (13-30 jaar) informele leervaringen, met als doel jongeren te betrekken en te ondersteunen om actieve burgers te worden, jongeren te verbinden met ‘Europa’ en hen te helpen om competenties te verwerven en te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Je krijgt de mogelijkheid om te reizen, vaardigheden op te doen in de onderwerpen die de verschillende jongerenuitwisseling bieden en anderen uit de hele wereld te ontmoeten in een activiteit van 5-21 dagen waarbij alle kosten, inclusief reiskosten, worden gedekt.

Nieuws

Contact