Ga naar de inhoud

2023-05-25 gen-webinar ‘Vrij-Gelijk-Samenleven met Damaris’

Steeds meer mensen verlangen naar een samenleving en een economie die goed is voor alle mensen en de Aarde.

Tijdens de webinaravond introduceert Damaris het DeelGenootschap denken met als centraal middelpunt het organiseren rondom een gemeenschappelijke intentie en wat dit voor ruimte schept voor het individu binnen een ecodorp. Ze gaat in op de balans tussen vrij en samen – die soms zo lastig te vinden is – en hoe je die balans kunt herstellen.

Hoe verwoordt je een gemeenschappelijke intentie, hoe houd je de bron levend en hoe sluit je aan? Dit doen we aan de hand van de 6 sleutels voor transformatie. Aan de basis van dit gedachtengoed ligt een nieuw gedachtengoed rondom grond, eigendom en kapitaal.  

De avond is tevens een mooie introductie voor de workshopdag die Damaris aan het GEN netwerk geeft op 10 juni in Amersfoort waar veel uitgebreider op bovenstaande thema’s wordt ingegaan.

Damaris Matthijssen transitie begeleider naar een mens- Aardewaardige sameleving, Damaris is de auteur van het boek Vrij, Gelijk & Samenleven. Zij is ook oprichtster van Economy Transformers, een beweging en school voor ondernemende mensen die een radicaal, liefdevol perspectief zoeken.

Enkele leden van het ecodorp initiatief Aardecollectief hebben een cursus van Economy Transformers gevolgd en zijn bezig om met hun ecodorp vorm te geven aan de vrij-gelijk-samenleving. Zij zullen vanavond een presentatie geven.

Tijdens de webinar was er gelegenheid om vragen te stellen aan Damaris Matthijsen en de leden van het Aardecollectief.

10 juni studiedag met Damaris: https://gen-nl.nl/studiedag-vrij-gelijk-samenleving-en-het-deelgenootschap

De webinar terugkijken op Youtube doe je hier
Meer info:
Meer info en welkom om het Aarde Collectief de Aarde mee vrij te laten kopen:
https://aardecollectief.nl/

Damaris – Economy Transformers: In het najaar start een training DeelGenootschap in Antwerpen
Economy Transformers: https://economytransformers.nl/podcast/

Wie op de hoogte wil blijven van GEN-NL Meld je aan voor de nieuwsbrief. https://gen-nl.nl/aanmelden-nieuwsbrief/