Meteen naar de inhoud
Home » Blog » 2023-06-10 Studiedag: ‘Vrij-Gelijk-Samenleven en het Deelgenootschap’

2023-06-10 Studiedag: ‘Vrij-Gelijk-Samenleven en het Deelgenootschap’

Studiedag met Damaris Matthijsen

Ecodorpen ontstaan vaak vanuit een behoefte aan Samen en kunnen daarin gemakkelijk ook doorschieten. Dan verliezen mensen hun vrije ruimte en hun initiatiefkracht want de afstemmingsprocessen duren dan vaak te lang. Hoe kan balans terugkomen tussen Samen & Vrij? Welke vorm van besluitvorming hoort daarbij, welke manier van organiseren en welke eigendomsverhoudingen passen daarbij? En wat is de rol van de initiatiefnemer in het begin en ook na zoveel jaar? Damaris Matthijsen, oprichtster van Economy Transformers en auteur van het boek Vrij, Gelijk & Samenleven organiseert een dag in juni voor het GEN netwerk waarin ze je meeneemt naar de vrij-gelijk-samenleving en het Deel Genootschap als organisatievorm.

Vragen die de aandacht krijgen zijn: Hoe verwoordt je een gemeenschappelijke intentie, hoe houd je de bron levend en hoe sluit je aan. Dit doen we aan de hand van de 6 sleutels voor transformatie. Aan de basis van dit gedachtengoed ligt een nieuw gedachtengoed rondom grond, eigendom en kapitaal.  

Waar en hoe laat
We hebben een fijne locatie gevonden in Amersfoort.
De dag start op 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Koffie en thee is aanwezig. Rond het middag uur houden we een potluck lunch. Neem iets lekker mee voor bij de koffie/thee en de potluck lunch.

Aanmelden & kosten
Benieuwd wat deze dag voor jou en je ecodorp kan betekenen? Reserveer vast een plekje, want het aantal deelnemers is beperkt! De kosten voor deze studiedag zijn op donatiebasis een deel daarvan betaal je vooraf €40,-. Op de dag zelf bepaal je verder hoeveel de studiedag jou waard was. Door te schenken naar vermogen ondersteun je dit soort educatie- en ontmoetingsdagen en maak je jouw ervaring mogelijk voor anderen.

Meld je hieronder aan voor de studiedag van 10 juni. Je ontvangt na je aanmelding meer informatie.

Vragen over de dag kun je mailen naar info@gen-nl.nlTotaal