Ga naar de inhoud

2023-06-10 Studiedag: ‘Vrij-Gelijk-Samenleven en het Deelgenootschap’

Studiedag met Damaris Matthijsen

Ecodorpen ontstaan vaak vanuit een behoefte aan Samen en kunnen daarin gemakkelijk ook doorschieten. Of er is wel een sterk Samen maar de initiatiefnemers hebben toch nog altijd het laatste woord. En eigendomsverhoudingen kunnen de besluitvorming blijvend beïnvloeden. Hoe kan balans terugkomen tussen Samen & Vrij? Welke manier van organiseren en welke vorm van eigendom van grond en kapitaal passen daarbij? En wat is de rol van de initiatiefnemer in het begin en ook na zoveel jaar? Op deze dag zoomen we in de ochtend in op het vraagstuk Eigendom. Een stukje met het hoofd maar vooral door een belevingsoefening waarbij je kunt ervaren wat het met je doet als het eigendom van de gemeenschappelijke intentie bij enkelen ligt, bij iedereen of bij niemand. In de middag krijg je de zes sleutels voor transformatie aangereikt en is er ruimte voor het werken ermee door middel van een casus. 

Damaris Matthijsen, oprichtster van Economy Transformers en auteur van het boek Vrij, Gelijk & Samenleven organiseert een dag in juni voor het GEN netwerk waarin ze je meeneemt naar de vrij-gelijk-samenleving en het DeelGenootschap als organisatievorm. Zie voor meer informatie www.economytransformers.nl

Waar en hoe laat
We hebben een fijne locatie gevonden in Amersfoort.
De dag start op 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Koffie en thee is aanwezig. Rond het middag uur houden we een potluck lunch. Neem iets lekker mee voor bij de koffie/thee en de potluck lunch.

Aanmelden & kosten
Benieuwd wat deze dag voor jou en je ecodorp kan betekenen? Reserveer vast een plekje, want het aantal deelnemers is beperkt! De kosten voor deze studiedag zijn op donatiebasis een deel daarvan betaal je vooraf €40,-. Op de dag zelf bepaal je verder hoeveel de studiedag jou waard was. Door te schenken naar vermogen ondersteun je dit soort educatie- en ontmoetingsdagen en maak je jouw ervaring mogelijk voor anderen.

Meld je hieronder aan voor de studiedag van 10 juni. Je ontvangt na je aanmelding meer informatie.

Vragen over de dag kun je mailen naar info@gen-nl.nl

Annuleren kan tot 1 week voor de studiedag kosteloos, in de week zelf ontvang je 50% retour en op de dag ontvang je niets terug.Totaal