Ga naar de inhoud

Project creation training in ecodorp Sunny Hill Slovenië


In januari was ik al in Hongarije voor een uitwisseling van ecopioniers van ecodorpen uit diverse Europese landen.

Ik ben nu net terug van en bezoek aan ecodorp Sunny Hill in Slovenië. Wat een prachtige plek en inderdaad zonnig op een heuvel met prachtig uitzicht. Manja de gastvrouw en een van de initiatiefnemers had ik al in Hongarije ontmoet waar ze samen met onze eigen Monique Wijn de training verzorgde. Het is heerlijk om in een groep internationale pioniers te zijn. Zoveel mooie mensen met prachtige projecten. Ik wordt daar erg blij van. Het doel was vooral om te leren hoe een Erasmus + programma te organiseren en de daarbij behorende subsidie aan te vragen.

Ik ben zelf o.a. bezig geweest met de eerste stappen richting plannen voor “a university of simple living”. Wordt vervolgd!

Er was ook een ontzettend leuke kok Kruno uit Kroatië. Ik ga met hem in Italië in het huis van mijn neef Paul een week organiseren voor ecopioniers en changemakers (waarschijnlijk van 5 tot 12 november).

Op de terugweg ben ik opnieuw gaan filmen samen met mijn film vriend en soulbrother Ming in Wuppertal. Daar is mijn zoon Philip actief met een groep van 34 studenten van TU-Delft voor een grote internationale architectuur competitie gericht op innovatie en duurzaamheid: de Solar Decathlon. Ze staan momenteel op de eerste plaats. Morgen is de einduitslag en sta nu te popelen om erheen te gaan om het feestelijk slot te filmen.

Hier link naar een filmpje wat Ming gemonteerd heeft toen we even als twee spelende kinderen in een park aan het filmen waren.

Mocht je meer willen weten over “the university of simple living” of mee willen naar Italië, laat maar weten.

Godert Verbiest

06-81911463

Solar decathlon

SUM team Delft

www.delftsolardecathlon.com

competitie

www.sde21.eu