Ga naar de inhoud

2023-01-12 Clips Webinar ‘Sociale duurzaamheid: de balans tussen IK en WIJ’

Hoe geef ik mijn grenzen aan en bewaak ik mijn energie? En hoe kunnen we hier als groep ruimte voor maken? 

Deze vragen hebben alles te maken met sociale duurzaamheid. De één wordt door enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel meegesleept en durft geen nee te zeggen. De ander blijft uit zelfbescherming juist te veel op de achtergrond. Je wilt erbij horen, maar jezelf niet voorbij lopen. Herkenbaar? In elk gemeenschapsproject krijg je ermee te maken: balans vinden in de energie voor de groep en energie voor jezelf.

CLIPS houdt zich bezig met tools en technieken om groepen te ondersteunen in het proces van gemeenschapsvorming. In de workshop neemt het CLIPS-team ons mee in enkele interactieve oefeningen en ecodorp Zuiderveld deelt ervaringen over gemeenschapsvorming en hun deelneme aan CLIPS-trainingen. We zullen met elkaar de methodes van CLIPS gaan ervaren, waarbij we onderzoeken wat het inhoudt om duurzaam met onszelf en elkaar om te gaan. (Meer over CLIPS-trainingen lees je hier.)

Voor wie?
Deze webinar is voor iedereen die op welke manier dan ook te maken krijgt met groepsdynamiek. Of je nu in een ecodorp woont, aan een gemeenschap bouwt of in een (vrijwilligers)organisatie actief bent voor een groene en sociale leefomgeving.

Aanmelden
De webinar start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Op de dag van de webinar krijg je de link toegestuurd. Vanaf 19:15 staat de Zoomlink open en ben je welkom!

Misschien ook interessant:
Op 11 februari organiseren we een fysieke trainingsdag rondom het thema van sociale duurzaamheid bij ecodorp Zuiderveld in Nijmegen. Klik hier voor meer info over het evenement.