Ga naar de inhoud

2023-06-16 / 18 ‘Ecodorpen Zomergathering’

‘Ontmoeting en ecobouw bij Staatje Vrij in Woldwijk’

Het derde weekend van juni, 16 tot en met 18 juni zijn we te gast bij Staatje Vrij, bekend van bouwcollectief MasconMenos met zelfoogsttuin en wereldhuiskamer in Woldwijk (Coöperatie duurzame initiatieven in Ten Boer.) Woldwijk is een coöperatie met meerdere initiatieven, waaronder Staatje Vrij, Landje Goed en Tiny House Noord Nederland. Tijdens het weekend bezoeken we deze inspirerende initiatieven en ontdekken de coöperatie. 

Thema van het weekend is Ecobouw: Staatje Vrij vertelt over hun community en over hun bedrijf ‘MasconMenos’. Zij vertellen hun visie over waardering en toont hun bouwtechnieken als ‘reciprocaal dak’, ‘stijve bouwknopen’ en de opbouw van een rocketstove. Ook bouwtechnieken van andere ecodorpen komen langs, als ‘levend bouwen’ van het Aardecollectief.

Naast ecobouw is er ook ruim gelegenheid voor andere workshops. Zo is er al een aanbod voor ‘zelfvoorzienend leven en voedsel’, ‘stembevrijding’, ‘eetbare vijver’ en meer. Ook jouw aanbod is van harte welkom!

Zondagmorgen komt auteur Marja de Vries een lezing geven over haar boek ‘Samenlevingen in Balans’. Haar inzicht in de universele wetten en studie naar culturen in harmonie met de natuur sluit naadloos aan bij het ecodorpen-gedachtengoed. Lees meer

EXTRA: Meebouwen aan de wereldhuiskamer – vrijdag 16 juni

Het weekend begint vrijdagavond, maar je bent donderdagavond al welkom om vrijdag overdag mee te bouwen aan de nieuwe Wereldhuiskamer van de gemeenschap ‘Landje Goed’

EXTRA: Bouw je eigen ventilatie systeem en warmtewisselaar – maandag 19 juni

Aansluitend op het weekend is er op maandag 19 juni als extra optie een workshop onder leiding van Froit. DIY ventilatiesysteem en warmtewisselaar maken. Maak deze voor jezelf en neem hem mee. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding. Het kan zijn dat deze workshop al in het weekend begint.

We hebben weer een bijzonder programma in elkaar gezet en er is ruimte voor ontmoeting met elkaar, tijd om ideeën uit te wisselen en ruimte om zelf de open space mee in te vullen. 

Meld je hieronder aan als je dit weekend niet wilt missen.
Totaal