Meteen naar de inhoud
Home » Blog » 2023-06-16 / 18 ‘Ecodorpen Zomergathering’

2023-06-16 / 18 ‘Ecodorpen Zomergathering’

‘Ontmoeting en ecobouw bij Staatje Vrij in Woldwijk’

Het derde weekend van juni, 16 tot en met 18 juni zijn we te gast bij Staatje Vrij, bekend van bouwcollectief MasconMenos met zelfoogsttuin en wereldhuiskamer in Woldwijk (Coöperatie duurzame initiatieven in Ten Boer.) Woldwijk is een coöperatie met meerdere initiatieven, waaronder Staatje Vrij, Landje Goed en Tiny House Noord Nederland. Tijdens het weekend bezoeken we deze inspirerende initiatieven en ontdekken de coöperatie. 

Thema van het weekend is Ecobouw: Staatje Vrij vertelt over hun visie en toont hun bouwtechnieken als ‘reciprocaal dak’, ‘stijve bouwknopen’ en de opbouw van een rocketstove. Ook bouwtechnieken van andere ecodorpen komen langs, als ‘levend bouwen’ van het Aardecollectief.

We zetten een mooi programma neer en er is voldoende ruimte voor ontmoeting met elkaar, tijd om ideeën uit te wisselen en ruimte om zelf de open space mee in te vullen. 

Het weekend begint vrijdagavond, maar je bent donderdagavond al welkom om vrijdag overdag mee te bouwen aan de nieuwe Wereldhuiskamer van de gemeenschap ‘Landje Goed’. 

Meld je hieronder aan als je dit weekend niet wilt missen.
Totaal