Ga naar de inhoud

Aarde Collectief is gestart

Het Aarde Collectief is een initiatief van 4 gezinnen, die bestaande plekken willen door ontwikkelen. Middels biodiversiteit, natuur inclusieve landbouw, (sociaal) ondernemerschap en educatie wil het Aarde Collectief bijdragen aan een duurzame inzet van de aarde, lokale economie en sociale cohesie.
Het Aarde Collectief is op zoek naar een boerderij in Zuidwest Drenthe. In deze regio zien wij het Aarde Collectief zich manifesteren in samenwerking met de vele duurzame en lokale initiatieven.

Ken je eigenaren van een boerenerf welke deze op een toekomstbestendige wijze voort willen laten zetten? Wij komen graag in contact. Wij zien mogelijkheden om huidige bewoners op hun vertrouwde grond te laten blijven wonen en ruimte voor mantelzorg te bieden.
Door de doelstellingen, grond en panden onder te brengen in een stichting worden de uitgangspunten duurzaam geborgd.

Het Aarde Collectief heeft hart voor de aarde, de samenleving en de boerenerven. Zij constateert dat de groei die we doorgemaakt hebben enorm scheef gegroeid is. Het Aarde Collectief is op zoek naar een gezonde balans in de samenwerking tussen natuur, mens en omgeving, waarbij de behoeftes en de gezondheid van de individuele mens, de (lokale) gemeenschap en de aarde van gelijke waarde zijn.
Ben je geïnteresseerd om bij te dragen aan dit initiatief en haar doelstellingen, vanuit je expertise, financiële mogelijkheden of praktische handen?
Wil je meer weten over de mogelijkheden, onze organisatiestructuur of ons als initiatiefnemers? We komen graag tot een persoonlijk gesprek.

Lees meer via de website; www.aardecollectief.nl