Ga naar de inhoud

2024-01-25 GEN-Webinar ‘Voedsel, voedselbossen en permacultuur’

Deze webinar in de serie ‘permacultuur’ gaat over permacultuur, voedsel en voedselbossen.
Spreker is de veelzijdige Belgische landschapsontwerper en filmmaker Louis De Jaeger. Louis heeft als missie om zoveel mogelijk hectare grond te regenereren, zoveel mogelijk mensen te inspireren en zoveel mogelijk te vieren, omdat elke transitie een positief verhaal moet zijn. Hij is een internationale keynote spreker, auteur, award-winning filmmaker en landschapsontwerper. Op 11 januari toont GEN-NL zijn documentaire ‘food forests’.

Inspirator. Landschapsredder. Ondernemer

Eco-entrepreneur Louis De Jaeger heeft vijf jaar lang de wereld rondgereisd met zijn vriendin. Tijdens zijn reizen is hij in contact gekomen met verschillende wereldproblemen, van de teloorgang van natuur tot ondervoeding. Hopeloos op zoek naar oplossingen heeft hij een passie voor duurzaam ondernemen ontdekt. Hij verdiepte zich onder andere in natuurlijke landbouw, landschapsontwerp, hernieuwbaar bouwen, en transport.

Terug in België richtte hij verschillende bedrijven, organisaties en campagnes op om zo’n groot mogelijke positieve impact in de wereld te maken. Nu wil hij zoveel mogelijk mensen inspireren en helpen om hetzelfde te doen!

Projecten

Zijn landschapsarchitectenbureau Commensalist© richt zich op het ontwerpen van natuurlijke, onderhoudsarme en eetbare landschappen waar mensen generaties van kunnen genieten. Daarnaast is hij oprichter van het Food Forest Institute, dat zich specifiek inzet voor de ontwikkeling van grootschalige voedselbossen gericht op duurzame voedselproductie met ruimte voor natuur en biodiversiteit in België en de wereld. Hij is medeoprichter van de Living Soil Academie, een opleidingscentrum met als doel om landbouwers te helpen om een gezonder en winstgevender bedrijf te creëren, ByeByeGrass wil met de slogan: “Make Europe wild again” minder gazon en meer bloempjes & bijtjes in tuin en landschap, een sensibiliseringscampagne voor klimaatbestendige tuinen en groeninrichting. Het Fruit Forest initiatief levert een compleet voedselbos pakket voor bedrijven en particulieren met educatie, teambuilding, ontwerp en samen-aanplanten voor een fruitbos met fruit in ieder seizoen.

Louis is ook schrijver van het boek ‘Ontwerp je eigen voedselbos’. Zijn laatste project is het boek ‘We eten ons dood‘, weet jij wat je eet? Weet je waar het vandaan komt en wat het met je doet? Weet je wat het met onze planeet doet?

TIPS
Louis De Jaeger: www.EatMoreTrees.org/reel
Bouwie@eetbaargroen.NU: www.eetbaargroen.nu

Grondeigendom van iedereen
Land van Ons: www.landvanons.nl

Of grond vrijkopen
Grond van Bestaan als een Community Land trust: www.grondvanbestaan.nl

Maaien hoeft niet: check de rolofaca!
www.youtube.com/watch?v=zie96JhtA9Y

Klik HIER om het webinar te bekijken.