Ga naar de inhoud

2024-01-11 GEN-Filmhuis: ‘Food Forest’

In deze Belgische documentaire toont landschapsarchitect Louis De Jaeger hoe voedselbossen de planeet kunnen redden, van verstikking, hoe we gemeenschappen nieuw leven in kunnen blazen, hoe we de landbouw duurzaam kunnen maken en opwarming van de aarde kunnen omkeren, terwijl we tegelijkertijd een overvloed aan voedsel produceren.

Deze film neemt je mee op een tocht door de geheime tuinen van voedselbos pioniers. Van Urban Jungles tot helingsprojecten in psychiatrische instellingen. Omdat de natuur de grootste genezer is voor sociale, psychologische en ecologische wonden die mensen hebben veroorzaakt. Als we de weerbaarheid van de natuur een kans geven, kunnen we samen een nieuw Eden creëren. In de realiteit worden delen van dit nieuwe paradijs al zichtbaar.

Bekijk hier de trailer.