Ga naar de inhoud

2023-08-14/18 ‘Ecodorp vijfdaagse’

Ecodorpen introductie week

Wil je graag in een ecodorp of eco-gemeenschap wonen of sta je al op de wachtlijst bij een ecodorp? 
Wil je graag leren over het leven in een gemeenschap, over permacultuur, voedselbossen, over gezamenlijke economie en wereldbeeld? 

Deze vijfdaagse ecodorpen introductietraining is een laagdrempelige manier om het ecodorp-gedachtengoed te leren kennen. De vier dimensies van ecodorpen staan centraal in deze training: Sociaal, Ecologisch, Economisch en Wereldbeeld. 

Je eigen wensen komen aan bod middels allerlei oefeningen waarbij je jezelf en elkaar leert kennen. Het programma is deels buiten, zeker bij mooi weer. 

Met de kennis die je tijdens deze 5-daagse training opdoet ben je beter voorbereid om stappen te zetten naar de realisatie van je eigen duurzame droom of de droom van het initiatief waarbij je bent aangesloten of waar je wilt gaat aansluiten.   

Over de trainers
De trainers zijn verbonden aan GEN-NL, hebben een achtergrond als coach/trainer en zijn ervaringsdeskundigen in het ontwikkelen van een ecodorp. Naast hun specifieke kennis hebben zij door praktijkervaring expertise ontwikkeld als bewoner van een ecodorp en/of als mede-oprichter van een initiatief. 
De trainers zijn o.a. Monique Wijn van De Godin, eetbaar landschap en Fedde Jorritsma van Local Wise, beide van Ecodorp Land van Aine, Bas Visser van de Zwerm in Winterswijk, Ralph Nelissen en Dieuwke Reuvers van de Vlierhof en Henry Mentink van het Veerhuis.

Lees hier meer over de trainers.

Voor wie is deze training
Voor iedereen die wil aansluiten bij een ecodorp of de laatste jaren is aangesloten bij een ecodorp. Voor iedereen die een duurzaam initiatief wil starten. (Dit hoeft geen ecodorp te zijn kan ook een ander duurzaam initiatief zijn)  

Tijd en plaats van de training: 
Deze vierdaagse training vindt plaats van maandag 14 t/m vrijdag 18 augustus. 
We zijn dan te gast op de Vlierhof in Duitsland (net over de grens bij Nijmegen) 
Je kunt overnachten in je eigen tent, een tipi (deze is voor 6 personen) of op een kamer.
De maaltijden worden verzorgd en zijn vegetarisch en biologisch.  

Wie wil kan zondag 13 augustus aankomen, ook is zaterdag vertrekken een mogelijkheid dit kun je zelf met de Vlierhof regelen.

De trainingskosten
Door een subsidie van de Stichting voor Vrede en Bewustzijn kunnen we deze training voor een uniek bedrag aanbieden. 
De kosten voor deze vierdaagse training zelf  zijn €200,- euro. We vragen 50% hiervan vooraf (€100,-). Na  afloop vragen we je een donatie naar wat je deze training  waard vindt. Met deze donaties kunnen we deze training ook een andere keer voor een mooie prijs aanbieden. 

Overnachting en verblijfskosten

De training wordt gegeven op de mooie locatie van ecodorp Vlierhof, net over de grens bij Nijmegen. 

De kosten voor verblijf en maaltijden zijn:
Overnachten in een tent €220,-
Overnachten in een Tipi €230,-
Overnachten op een kamer €290,-  

Er kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen.  Mail voor  vragen naar ede@gen-nl.nl.
Voor deze Ecodorp vijfdaagse geld de annuleringsregeling

Wil je deze training niet missen, meld je nu aan. Totaal