Ga naar de inhoud

2023-05-12 / 14 Cursusweekend Gemeenschapstraining (CLIPS)

Cursusweekend gemeenschapstraining (CLIPS)

Het stroomlijnen van groepsprocessen in woongemeenschappen

Vormgeven aan een stabiele gemeenschap, hoe pak je dat aan? Groepsprocessen lopen niet altijd van een leien dakje. Gelukkig bestaan er allerlei tools en werkvormen die zich in ecodorpen hebben bewezen en succesvol worden toegepast om groepen hierin te ondersteunen. 

Om deze waardevolle kennis te delen en verder te verspreiden organiseren we van vrijdag 12 t/m zondag 14 mei een cursusweekend gemeenschapstraining. Ben je actief lid of initiatiefnemer van een woongemeenschap of ecodorp? En wil je leren hoe je een stabiele basis kunt faciliteren voor de groepsprocessen in jouw project? Dan is het cursusweekend Gemeenschapstraining precies wat je zoekt!

Onder begeleiding van twee ervaren trainers leer je gebruik te maken van het CLIPS-model, waarin alle aspecten van het leven in een gemeenschap aan bod komen. Denk aan: communicatie en besluitvorming; omgaan met spanningen en conflicten; ruimte bieden aan verschillen en diversiteit; het stellen van grenzen om individuen en de groep te beschermen, etc.

Tijdens de cursusdagen doe je ervaring op door middel van interactieve oefeningen en concrete case-studies. Na afloop van het weekend beschik je over een verhelderend perspectief op groepsprocessen, een bundel met werkvormen en concrete tips en adviezen om mee aan de slag te gaan bij je eigen groep.

Voor wie?
Dit cursusweekend is specifiek bedoeld voor mensen die een actieve rol spelen in het ondersteunen van de sociale processen in hun woongemeenschap of ecodorp. Gemeenschapstraining is aan te raden aan startende initiatieven, maar biedt verrijkende inzichten en perspectieven aan alle groepen, ongeacht de fase van ontwikkeling.

Locatie & verblijf
De training vindt plaats van vrijdag 12 mei (16:00) tot zondag 14 mei (16:00) bij Hof van Moeder Aarde in de Achterhoek. Tijdens het weekend verblijf en overnacht je in de sfeervolle groepsaccommodatie in een prachtige groene omgeving. Alle maaltijden worden verzorgd en zijn vegetarisch en biologisch.

Kosten
De prijs is op basis van wat het cursusweekend jou waard is. Door het aan jou over te laten hoeveel je precies bijdraagt, kunnen we onze trainingen voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken, ook in de toekomst! 

Om alle kosten te kunnen dekken, inclusief accommodatie en maaltijden, geven wij het adviesbedrag van €200,00 en vragen we een voorbetaling van €100,00. Dat we de training nu zo voordelig kunnen aanbieden is te danken aan Stichting Vrede en Bewustzijn, die ons hierin financieel ondersteunt.

Aanmelden
Wil je gebruikmaken van deze unieke mogelijkheid? Meld je via onderstaand formulier aan voor het cursusweekend Gemeenschapstraining: Het stroomlijnen van groepsprocessen. Je ontvangt dan t.z.t. verdere informatie over het weekend.

Vragen of contact: CLIPS@gen-nl.nl
Meer over CLIPS Gemeenschapstraining: https://gen-nl.nl/training/
Meer over het Europese CLIPS-project: https://clips.gen-europe.org/

 

Deze training wordt aangeboden door GEN-NL, het Nederlandse ecodorpennetwerk, en mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrede en Bewustzijn.


Totaal