Ga naar de inhoud

2024-01-12 / 14 GEN-NL Winter gathering 2024 – VOLGEBOEKT

Oud & (Op)nieuw
ofwel

Hoe start je en onderhoud je een gezonde gemeenschap?

Tijdens het komende ecodorpen-winterweekend 2024 ontmoeten de ecodorpers elkaar op de inspirerende natuurcamping en ontmoetingsplek De Uelenspieghel en het naastgelegen nieuwe initiatief van Stam Onder de Eik. Beide gemeenschappen zijn in de opstartfase van een gemeenschap. Ze hebben als missie om in harmonie met mens en natuur samen te leven en hierin een lichtend baken te zijn. We leren twee mooie gemeenschappen kennen en besteden vooral aandacht aan ‘hoe zet je een gezonde gemeenschap op’. We leren van elkaar en van inspirerende sprekers en workshops!

Uitgenodigd is Alette Opperhuizen, mede-organisator van het Puur Permacultuurfestival 2023 en gespecialiseerd in Sociale Permacultuur.

Gastspreekster is Alette Opperhuizen. Zij is mede-organisator van het Puur Permacultuur Festival in Tilburg 2023 met als specialisatie Sociale Permacultuur. Ze werkt met de Creatiespiraal van Joanna Macy uit The Work that Reconnects. Alette is onderzoeker aan de CliMate AdaptatioN for HealThy Rural Areas (MANTRA). Haar onderzoek richt zich op de gezondheidseffecten van klimaatverandering op het platteland. Tijdens de open space geeft ze ook een praktische workshop Sociale Permacultuur.

Honden

Op de Uelenspieghel is het beleid om liever geen honden toe te laten.  Als er honden komen moeten ze altijd aangelijnd zijn.  In de nabije omgeving is er een gebied aangewezen waar honden los mogen lopen. Het direct aangrenzende stilte natuurgebied is niet toegestaan voor honden.  

Zweethut ceremonie (optioneel)

Voor wie wil organiseert Onder de Eik op vrijdagmiddag van 14-17u een zweethut speciaal voor deelnemers aan het weekend. Je ben vanaf 11.00 welkom om het vuur mee op te bouwen. Geef je hier apart op voor de zweethut.

We gaan samen een mooi weekend creëren! Een weekend voor en door ecodorpers.