Ga naar de inhoud

2024-01-12 Zweethutceremonie

Gaat niet door wegens te weinig aanmeldingen.

Uitsluitend voor deelnemers van het netwerkweekend in januari 2024 op de Uelenspieghel in Uffelte biedt Onder de Eik op vrijdag 12 januari overdag voor wie wil een speciale zweethutceremonie aan, in de traditie van Rond de Vuurplaats. Van de Mexicaanse Kiva broeders en zusters hebben zij een prachtig kader omarmd om het vuur vanuit een groter bewustzijn te beschouwen. ‘Rond de vuurplaats’ komt jaarlijks een aantal keer bij elkaar voor deze prachtige ceremonies.

In deze oeroude vorm van genezing werkt de hitte van het vuur via gloeiende stenen. Deze stenen – erkend als de grootvaders en grootmoeders van deze aarde – ontwaken doordat het vuur tot diep in hun binnenste dringt. De hitte werkt als medicijn waarbij we zweten en loslaten op moeder aarde

Het zweethutvuur wordt zo’n twee uur van te voren aangestoken waar vuurmannen/vrouwen de verantwoordelijkheid nemen voor dit grote hete vuur en de gloeiende stenen.

De ceremonie vindt plaats op vrijdag 12 januari van 14-17u. Je bent vanaf 11.00 welkom om het vuur en de hut mee op te bouwen. Kom je later, wees dan uiterlijk 13.00u aanwezig, zodat we op tijd kunnen beginnen.

Neem een handdoek mee en een waterflesje. Je krijgt een week van te voren meer informatie.

Je kunt je niet meer opgeven.