Ga naar de inhoud

zomer ecodorpen gathering op ‘Staatje vrij’.

Een video met een impressie van het weekend.


Wat deelnemers schrijven:

Peggy: Alweer de derde keer voor mij en iedere keer weer onder de indruk van de energie binnen gen-nl! Zoveel te leren nog voor een opstartende club als Ecobosch. Wat Stef zei tijdens de kring in-check, dat je een beetje verliefd moet zijn op je community leden, dat was ik op jullie (de organisatie). Die energie dragen jullie bij je en is inspirerend en geeft je kracht om verder te gaan met je initiatief… Omdat je bijdraagt aan een betere wereld. Er waren veel hoogtepunten en die waren er met de mooie ontmoetingen, die draag ik nog mee in mijn hart. De lezing van Marja de Vries, waar je een speld kon horen vallen omdat elk woord letterlijk naar binnen werd gezogen. Heel raak was wat ze vertelde en heb dan ook haar boek gekocht. De plek van Mas Con Menos!! Zo’n zin om ook zo te gaan wonen. De ochtendmeditatie met Gaja. Het eenheidsgevoel. Het kampvuur. Samen zingen. Nou ja, al die verbindende activiteiten. Kortom weer een fantastisch weekend beleefd! We hebben ook een stukje geschreven voor onze zomer nieuwsbrief. Dankbaar!

Joke: Ik voel vooral dankbaarheid dat ik op die prachtige plek mocht zijn met fijne mensen, de ontmoetingen en de inspirerende activiteiten. Dank je voor de uitnodiging Hans!
Het hoogtepunt was voor mij de lezing van Marja de Vries. Transformatie van bewustzijn daar draait het om.

Lex: Allereerst wil ik even zeggen hoezeer ik onder de indruk ben van a) wat het GEN allemaal voor fantastische, opbouwende en verbindende dingen doet! Groot compliment! en b) wat een enorme vooruitgang, verbreding en ook kwantitatieve groei er heeft plaatsgevonden sinds ik (in 1982 alweer) in een soort voorloper van een ecodorp heb gewoond.
Ik heb het weekend als heel inspirerend ervaren. Leuke mensen, fijne ontmoetingen, heerlijke uitwisseling en ook zo fijn dat er een heel mooie nieuwe jonge generatie klaarstaat!
En chapeau voor de organisatie want die zat geolied in elkaar.

Laurien: Als nieuwkomer was ik afgelopen weekend bij de ‘Ecodorpen-gathering’ . Ik wil voor mezelf onderzoeken of wonen in een Ecodorp iets voor me is. Zo’n weekend is dan een leuke proeverij, of eigenlijk een onderdompeling in een voor mij nieuwe wereld. De rondleiding door Stef over Staatje Vrij en het complex van Tiny Houses ernaast met een gemeenschapshuis in aanbouw (met strobalen-bouw en de zogenaamde reciproke daken) vind ik leuk en interessant. Het bezoek aan de kunstenaar die bomen maakte van planken, was erg leuk. Tegelijkertijd zag en zie ik me nog niet zo snel op deze of een soortgelijk plek wonen. Naar mijn idee te chaotisch en ongestructureerd. 
Het was ook regelmatig mijn weg zoeken in de grote, nieuwe groep van ruim 50 Ecodorpers waar ik de enige leek duw niemand kende en aftasten hoe dingen hier gaan. Voor mij kwam dat soms wat chaotisch en onduidelijk over en doolde ik op momenten verloren rond. 
Van het zingen en dansen rondom het kampvuur heb ik weer enorm genoten (wat ik van te voren niet had kunnen bedenken!). 
De interessante lezing van Marja de Vries over samenlevingen in balans inspireerde me om me hier verder in te verdiepen. Inmiddels ben ik het boek aan het lezen. Want dat ik iets met andere mensen wil (samen leven of samen werken), dat staat buiten kijf.