Ga naar de inhoud

WINTERHUISVESTING VOOR OEKRAÏNSE VLUCHTELINGEN

Veel vluchtelingen in de Oekraïne worden opgevangen door de Oekraïense ecodorpen. Het ecodorp Busha Toloka in West-Oekraïne ondersteunt veel vluchtelingen en is gestart met de bouw van een winterhuisvesting.

Momenteel worden de fundamenten gelegd en de strobouwpanelen zijn klaar om te leveren. Een aardig bedrag is al bijeengebracht door de Europese ecodorpen, maar je hulp is meer dan welkom om het bouw mogelijk te maken.
Er is een mooie nieuwe website gemaakt en een kerstactie om de mensen deze winter te steunen. Je kunt bv. een stropaneel kopen om hen te steunen.

Een schenking overmaken via het IONA fonds kan ook.

IONA-Fonds

Het blijkt vrij lastig om momenteel rechtstreeks geld over te maken naar de Oekraïne. Om deze reden heeft GEN-NL het IONA-Fonds benadert of zij ons willen steunen. Het IONA-fonds steunt maatschappelijke vernieuwers op verschillende terreinen.

Het IONA fonds heeft het project goedgekeurd en een ‘Fonds op Naam’ gecreëerd. Omdat het IONA-fonds de ANBI-status heeft, betekent dit dat je je donatie kunt opgeven bij je belastingaangifte en in aanmerking komt voor belastingteruggave.

Om een schenking te doen, klik hier:

https://www.iona.nl/schenken-algemeen/direct-schenken/

onder vermelding van Ecodorp Busha Toloka en fondsnummer 2757.

Via onze website en nieuwsbrief houden wij jou op de hoogte van het project.
Hartelijk dank voor je steun, namens Busha Toloka en GEN-Oekraïene!