Ga naar de inhoud

Update NextGEN juni 2022

Het afgelopen netwerkweekend van GEN-NL stond in het teken van “ecodorpen en de nieuwe generatie” en werd gehouden bij de inspirerende community van Live-to-Be in Almere Oosterwold. Dit jaar waren er ook veel jongeren aanwezig!

Vanuit NextGEN willen we graag een platform bieden voor jongeren die geïnteresseerd zijn in ecodorpen en duurzaam samenleven. Dit doen we door de mogelijkheid te bieden om relevantie informatie uit te wisselen en ontmoetingen te faciliteren. Ook delen we vanuit ons netwerk over activiteiten en mogelijkheden voor jongerenuitwisselingen en trainingen in Europese ecodorpen. Hiervoor hebben we een Telegram-groep aangemaakt. Wil je (als jongere) op de hoogte worden gehouden van activiteiten en mogelijkheden voor jonge mensen? Lid worden van de NextGEN Nederland Community kan hier

Hier vind je meer informatie over de internationale beweging van NextGEN:Heb je vragen of interesse in NextGEN-Nederland, neem dan contact op via next-gen@gen-nl.nl.

Eco kampeerweekend 29-31 juli

Voor (ecologisch bewuste) jongeren kan het soms een uitdaging zijn om gelijkgestemden te vinden. Omdat onderlinge uitwisseling zo belangrijk, leerzaam en gezellig is organiseren Pascal en Mara een kampeerweekend voor jonge mensen rond het thema ‘natuurlijk samenleven’. Met en van elkaar willen we meer leren over de natuur om ons heen, permacultuur, ambachten en persoonlijke ontwikkeling. We zullen op vuur koken met lokale ingrediënten en gaan het gezellig maken met spelletjes en muziek. Meer informatie en aanmelden kan via deze link: https://www.hetgroeneland.com/kamperen/. Het vindt plaats in Zevenhuizen (Groningen) en er is plek voor ongeveer 10 tenten.