Ga naar de inhoud

2024-11-22/24: Trainingsweekend sociale dimensie Ecodorpen (CLIPS)

Ben je lid van of initiatiefnemer van een woongemeenschap of ecodorp? En wil je leren hoe je een stabiele basis kunt faciliteren voor de een gezonde groep in jouw project? Dan is dit verdiepingsweekend iets voor jou!

Tijdens de training leer je tools en werkvormen uit bestaande en succesvolle ecodorpen. Onder begeleiding van ervaren trainers krijg je inzicht in het CLIPS-model, waarin allerlei aspecten van het leven in een gemeenschap aan bod komen. Onderwerpen zijn visie-missie van de groep, communicatie en besluitvorming, methoden voor het omgaan met spanningen en conflicten. Tijdens de cursusdagen doe je ervaring op door middel van interactieve oefeningen en concrete voorbeelden uit de praktijk. Na afloop van het weekend beschik je over een verhelderend perspectief op groepsprocessen, een bundel met werkvormen en concrete tips en adviezen om mee aan de slag te gaan bij je eigen groep!

Over CLIPS
Het wereldwijde ecodorpennetwerk kent talloze succesvolle leefgemeenschappen. Via het Europese CLIPS project worden deze expertise en kennis toegankelijk gemaakt voor startende en bestaande projecten. Een CLIPS-training geeft aan de deelnemers verschillende soorten instrumenten om de kracht van de gemeenschap te versterken. Dit houdt in het leren en ervaren van methoden van communicatie en conflictbeheersing, waaronder geweldloze communicatie, inclusieve besluitvorming, deep sharing, vergader- en facilitatietechnieken, gezamenlijke visievorming en meer.

Voor wie?
Dit cursusweekend is specifiek bedoeld voor mensen die een actieve rol spelen in een ecodorp of -woongemeenschap. Het verdiepingsweekend biedt alles wat je nodig hebt om de sociale processen in jouw project te ondersteunen en te stroomlijnen. Verrijkend voor alle groepen – ongeacht fase van ontwikkeling – en een absolute must voor startende initiatieven.

De trainers
De trainers zijn verbonden aan GEN-NL, hebben een achtergrond als coach/trainer en zijn ervaringsdeskundigen in het ontwikkelen van een ecodorp. Naast hun specifieke kennis hebben zij door praktijkervaring expertise ontwikkeld als bewoner van een ecodorp en/of als mede-oprichter van een initiatief. Lees hier meer over de trainers.

Locatie
De training vindt plaats bij de inspirerende community en bewustzijnscentrum Welcome Home in Baexem, Limburg.

Kosten
Voor het weekend vragen we een vast bedrag voor de overnachtingen en maaltijden. Wat de trainers ontvangen voor het cursusweekend is op basis van wat de training jou waard was. Hiervan betaal je een deel vooraf. Na afloop van de training is het aan jou om dit bedrag naar eigen inzicht aan te vullen. Door het aan jou over te laten hoeveel je precies bijdraagt, kunnen we onze trainingen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk aanbieden, ook in de toekomst! 

Meer informatie & contact

Vragen of contact: clips@gen-nl.nl

Meer over CLIPS Gemeenschapstrainingen: https://gen-nl.nl/clips/
Meer over het Europese CLIPS-project: https://clips.gen-europe.org/

Ken je nog andere mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn?

Download hier een infosheet over de training.

Aanmelden

Heb je interesse om deel te nemen aan de training Sociale Dimensie van Ecodorpen?
Meld je aan via het onderstaande formulier.
Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers.

Totaal