Ga naar de inhoud

STeun ecodorp Busha Toloka

In het ecodorp Busha Toloka, gelegen in de vredige regio Vinnytsia, vinden meer dan 250 mensen uit heel Oekraïne hun toevlucht omdat ze hun huis kwijt zijn of vanwege militaire acties niet terug naar huis kunnen. Ze wonen deels in zomerhuizen en in de huizen van de leden van de gemeenschap.

De winter komt is gekomen, met temperaturen onder de -20C. De Oekraïense vluchtelingen hebben onderdak nodig en daarom wil de gemeenschap dringend een gemeenschappelijk strobalenhuis bouwen.

Met het partnerschap van de organisaties Global Ecovillage Network (GEN) – Europa samen met GEN – Oekraïne, zijn we bezig € 250.000 op te halen om de directe bouw, experts en vrijwilligers te kunnen ondersteunen. Inmiddels is € 160.000,- opgehaald en de bouw begonnen. De fundamenten zijn gemaakt en alle stropanelen staan klaar om geplaatst te worden.

Het wordt een strobalenconstructie voor verblijf van ongeveer 100 personen. Na de oorlog zal dit gebouw gebruikt worden door de gemeenschap voor bijeenkomsten van GEN Oekraïne en als gemeenschapsruimte.

Steun hier de kerstactie voor de bouw van het gemeenschapshuis. Lees hier meer over het project Busha Toloka. Kijk hier naar dit leuke filmpje over de voortgang van de bouw.