Ga naar de inhoud

Praktische ecodorpkennis delen

Ecodorpers en Permacultuurexperts hebben tientallen oplossingen om duurzaam te leven in hun eigen omgeving in praktijk gebracht. Ecodorp Boekel i.s.m. met Achmea heeft een digitaal platform in het leven geroepen om al deze oplossingen te verzamelen en te delen. Voorlopig is dat alleen in het Engels, maar elke webbrowser kan Engels vertalen naar de moedertaal van de gebruiker, dus de oplossingen zijn in elke taal te lezen. De website heet de Global Goals Community.

Leden van Ecodorp Boekel hebben al een paar oplossingen geplaatst, zoals hoe je een gezonde bodem kunt maken, groendak kunt leggen, EPDM dak en waterafvoer kunt maken.

In de startfase van dit platform focussen we ons op oplossingen om je omgeving klimaatbestendig te maken omdat dat het grootste probleem van deze eeuw wordt en omdat Achmea waarschijnlijk die oplossingen en het platform wil gaan delen met hun tien miljoen klanten. Veel meer bereik kun je als ecodorp niet krijgen!

We willen daarom andere ecodorpen en mensen die al duurzaam leven uitnodigen om hun praktische kennis te delen op dit platform zodat onze ecodorpkennis anderen verder kan helpen. Als het gaat om duurzaam leven zijn ecodorpen de voorlopers en wij kunnen andere burgers helpen om ook duurzaam te leven. We gaan ook onderzoeken of de oplossingen met de meeste impact een prijs kunnen krijgen.

Als iemand jouw oplossing gebruikt heeft en dat registreert op globalgoalscommunity.eu, wordt het aantal mensen waarop jouw oplossing impact heeft, opgeteld bij de impact die het al had in jouw ecodorp. Dus als je je oplossing deelt met anderen, kan het zijn dat anderen het overnemen en daarmee de impact van jou of jouw ecodorp vergroot wordt.
Als je de eerste keer inlogt, wordt je meteen geregistreerd. Hopelijk kan de GGC dienen als een platform waarin kennis Open Source gedeeld wordt en daardoor de transitie naar een duurzame samenleving kan versnellen.