Meteen naar de inhoud

NextGEN Nederland

NextGEN is de jongerentak van GEN-NL

Bij NextGEN-NL ontwikkelen wij ons tot levende voorbeelden van jonge mensen die zich actief inzetten binnen onze gemeenschappen en bewust in verbinding staan met elkaar en met de wereld. Wij willen educatie en samenwerking faciliteren voor jongeren die werken aan het co-creëren van een vreedzame en regeneratieve cultuur.

Momenteel zetten we ons vanuit NextGEN-NL in op de volgende gebieden om onze missie te behalen:

Groeien
We willen als stroomversneller werken voor persoonlijke groei en de groei als groep om actief te worden binnen gemeenschappen en ecodorpen. Voornamelijk door onze wijsheid en vaardigheden met elkaar te delen tijdens ‘Open Space’-bijeenkomsten en te leren faciliteren en coördineren.

Verbinden
We willen jongeren verbinden aan ecodorpen en zijn daarnaast een brug naar het Global Ecovillage Network (GEN) en NextGEN Europe. Door vrijwilligersprojecten en jongerenuitwisselingen te delen kunnen we van de praktijk in Europese ecodorpen leren.

Inspireren
We willen jongeren graag kennis laten maken met de ecodorpen-beweging, door onze verhalen te delen over een meer duurzame en verbonden manier van samenleven. Dit doen we via social media en daarnaast door het organiseren van trainingen, projecten en online aanwezigheid.

Jongerenprojecten

Via GEN-Nederland kunnen jongeren reizen naar ecodorpen in Europa. Dit kan zijn via een jongerenuitwisseling of -training van 1-2 weken, of een langere periode via het European Solidarity Corps. Het project Yes-to-Sustainability is een meerjarige internationale samenwerking om deze jongeren uitwisselingen mogelijk te maken. Voor meer informatie of aanmelding voor een van deze projecten, kijk hieronder:

Yes-to-sustainability

Om up-to-date te blijven van Erasmus+ gesubsidieerde projecten in Ecodorpen in Europa. Volg de Yes to Sustainability facebook pagina (https://www.facebook.com/groups/259417304458631) en/of de website (https://yestosustainability.org/)

Next GEN

Jongeren uitwisseling

Jongerenuitwisselingen zijn voor en met jongeren in de leeftijd van 13 tot 30 jaar. Je leert elkaars achtergrond en culturen uit verschillende Europese landen kennen. Je leeft en leert samen gedurende minimaal 5 en maximaal 21 dagen in een gastproject in een Europees land. Klik hier voor meer informatie.

European Solidarity Corps (ESC)

Het ESC is een Europees subsidieprogramma. Als jongere kun je 2 maanden tot 1 jaar naar een ecoproject in het buitenland. Klik hier voor meer informatie

Volg ons

Om up to date te blijven van onze activiteiten, volg ons dan via een van de volgende groepen:

Instagram-vierkant

Instagram

Volg ons op Instagram op de NextGEN Ecodorpen Jongeren Community. Doel is: ❀ Ecodorpen toegankelijker maken voor jonge mensen ♡ Door als levende voorbeelden te staan voor een nieuwe, regeneratieve cultuur ッJoin onze community linktr.ee/nextgennl

whatsapp-vierkant

Whatsapp Broadcast groep

Join onze whatsapp broadcast groep. We organiseren trips naar ecodorpen in Nederland en delen in deze groep over interessante projecten. Het is ook een plek waar jongeren elkaar kunnen inspireren. Wil je onderdeel worden van de NextGEN Nederland core groep? Stuur dan een van de beheerders in de whatsapp groep een berichtje sturen.

NEXTGEN international

NextGEN Nederland is onderdeel van NextGEN over heel de wereld. Bezoek de NextGEN website om het netwerk ook buiten Nederland te ontdekken.