Ga naar de inhoud

NextGEN - jongeren

NextGEN is de jongerentak van het ecodorpennetwerk. Bij NextGEN Nederland ontwikkelen wij ons tot levende voorbeelden van jonge mensen die zich actief inzetten binnen gemeenschappen en bewust in verbinding staan met elkaar en met de wereld. Wij willen educatie en samenwerking faciliteren voor jongeren die werken aan het co-creëren van een vreedzame en regeneratieve cultuur.

NextGEn

NextGEN Nederland is onderdeel van de wereldwijde NextGEN beweging van het Global Ecovillage Network. Op de website vind je meer informatie over de internationale beweging van NextGEN.

Over ons

Groeien
We willen als stroomversneller werken voor persoonlijke groei en de groei als groep om actief te worden binnen gemeenschappen en ecodorpen. Voornamelijk door onze wijsheid en vaardigheden met elkaar te delen tijdens ‘Open Space’-bijeenkomsten en te leren faciliteren en coördineren.

Verbinden
We willen jongeren verbinden aan ecodorpen en zijn daarnaast een brug naar het Global Ecovillage Network (GEN) en NextGEN Europe. Door vrijwilligersprojecten en jongerenuitwisselingen te delen kunnen we van de praktijk in Europese ecodorpen leren.

Inspireren
We willen jongeren graag kennis laten maken met de ecodorpen-beweging, door onze verhalen te delen over een meer duurzame en verbonden manier van samenleven. Dit doen we via social media en daarnaast door het organiseren van activiteiten en online bijeenkomsten.

Nieuws

Volg ons

Join de NextGEN-NL Community op Telegram. We delen over activiteiten gerelateerd aan ecodorpen en over interessante projecten. We bieden zo ook een platform voor jongeren om met elkaar in contact te komen en elkaar te inspireren. Stuur een berichtje aan een van de beheerders als je ook nieuwsgierig bent naar de kerngroep van NextGEN Nederland!

Volg ons op Instagram op de NextGEN Ecodorpen Jongeren Community
❀ Ecodorpen toegankelijker maken voor jonge mensen
♡ Door als levende voorbeelden te staan voor een nieuwe, regeneratieve cultuur.
ッJoin onze community linktr.ee/nextgennl

Meld je aan voor de nieuwsbrief van GEN-NL om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en ander interessant nieuws!

Actviteiten

NextGEN team zomer 2020
Jongeren kampeerweekend zomer 2022
Bijeenkomst NextGEN in Ecodorp Zuiderveld 2021

Europese Jongerenprojecten

Via GEN Nederland kunnen jongeren reizen naar ecodorpen in Europa. Dit kan zijn via een jongerenuitwisseling of -training van 1-2 weken, of een langere periode via het European Solidarity Corps. Het project Yes-to-Sustainability is een meerjarige internationale samenwerking om deze jongerenuitwisselingen mogelijk te maken. Voor meer informatie of aanmelding voor een van deze projecten, kijk hieronder:

Yes-to-sustainability

Om op de hoogte te blijven van gesubsidieerde Erasmus+ projecten in ecodorpen in Europa, kun je de Yes to Sustainability Facebook-pagina volgen (www.facebook.com/groups/259417304458631) of op de website kijken (yestosustainability.org/).

Next GEN

Jongeren uitwisseling

Jongerenuitwisselingen zijn voor en met jongeren in de leeftijd van 13 tot 30 jaar. Je leert elkaars achtergrond en culturen uit verschillende Europese landen kennen. Je leeft en leert samen gedurende minimaal 5 en maximaal 21 dagen in een gastproject in een Europees land. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

European Solidarity Corps (ESC)

Het ESC is een Europees subsidieprogramma. Als jongere kun je 2 maanden tot 1 jaar naar een ecoproject in het buitenland. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Contact

Reken jij jezelf tot de generatie van NextGEN en wil je je meer verbinden met de ecodorpenwereld? Neem gerust contact op om ons te leren kennen bij één van onze (online) bijeenkomsten!

Ook als je NextGEN een warm hart toe draagt en ons wilt ondersteunen bij wat we doen, ben je natuurlijk van harte welkom om contact met ons te zoeken.

Mail: nextgen@gen-nl.nl