Ga naar de inhoud

2023-03-04 NextGEN Ecodorpentour: Live to Be (Almere)

Ecodorpen-inspiratiedag voor jongeren – 11:00 – 16:30 uur

Als jongerentak van het ecodorpennetwerk bieden we namens NextGEN een platform voor jongeren om gelijkgestemden te vinden, elkaar te inspireren en kennis te maken met een duurzame en alternatieve leefstijl. Dit jaar gaan we op bezoek bij verschillende ecodorpen om te leren hoe een duurzame manier van leven er in praktijk uit kan zien.

Op zaterdag 4 maart gaan we voor onze eerste stop langs bij de community Live to Be in Almere Oosterwold! Daar worden we ontvangen door Manouk, die daar woont en werkt. Tijdens de rondleiding leren we de plek en omgeving (natuurlijke woonwijk Almere Oosterwold) beter kennen en daarnaast gaan we praktisch aan de slag om het leven in een gemeenschap zelf te mogen ervaren. De dag is vooral een informele bijeenkomst om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Voor wie interesse heeft presenteren we mogelijkheden om via (volledig gesubsidieerde) training- en uitwisselingsprojecten kennis te maken met ecodorpen in Europa. We starten om 11:00 uur en sluiten rond 16:30 weer af.

Aanmelden:
Via onderstaand formulier kun je laten weten dat je wilt komen. De dag kost niets. Voor de gemeenschappelijke lunch vragen we iedereen om iets mee te nemen om te delen.

Adres en route:
Adres: Ubuntulaan 31, 1349 EH Almere
Reis je met het OV? Stap dan uit bij de bushalte Vogelweg (Almere). Daarna loop je in een korte wandeling naar de Ubuntulaan (routebeschrijving volgt binnenkort). Via het aanmeldformulier kun je aangeven hoe je naar Live to Be komt en of met iemand wil meerijden vanaf het station of de bushalte.

Routebeschrijving van Almere station naar Live to Be

Van maandag t/m vrijdag kan je bus 159 pakken richting Hardewijk via Zeewolde. Dan stap je uit bij de Nachtegaallaan (op het kaartje de blauwe kruisjes in het midden). Vanaf daar is het 5 a 10 minuten lopen naar Live to Be (rode kruis op de kaart). Check altijd een reisplanner voor de tijden.

In het weekend kan je vanaf Almere station bus 160 nemen richting Zeewolde Mast. Je stapt dan uit bij bushalte Vogelweg (op het kaartje de blauwe kruisjes onderin bij de Shell). Vanaf daar is het +/- 30 minuten lopen naar Live to Be (rode kruis op de kaart). Check een reisplanner voor de actuele tijden. Deze bus rijd 1x in de 2 à 3 uur.

Vanaf de rotonde bij de Nachtegaallaan loop je richting het bos en volg je het fietspad totdat je de wijk in bent gelopen. Daar ga je aan het einde van de straat linksaf. Dan ga je rechts de straat in waar op de hoek het bord van Live to Be staat. Let op: het bord is zichtbaar vanaf de andere kant van de straat en niet vanaf de kant waar jij vandaan komt lopen.