Ga naar de inhoud

Urgente Hulp voor Oekraïense ecodorpen

De ecodorpen van GEN-Oekraine werken sinds de oorlog begon non stop aan het opvangen van vluchtelingen en aan humanitaire hulp voor de circa 60 ecodorpen. Wekelijks hebben ze contact om elkaar te steunen en te horen wat ieder nodig heeft. Ze helpen vluchtelingen opvangen in het gemeenschapsleven door activiteiten als renovatie, bouw en voedsel verbouwen.

GEN-NL steunt twee projecten, Busha Toloka en Green Road:

Bouw van een gemeenschapshuis in ecodorp Busha Toloka

In het betrekkelijk veilige westelijke deel van Oekraïne zoeken veel mensen een plek om de oorlog door te komen. Ecodorp Busha Toloka vangt vele vluchtelingen op, hetzij op doorreis, hetzij als nieuwe bewoner. GEN-NL en andere Europese ecodorpnetwerken helpen Busha Toloka middels crowdfunding met de bouw van een gemeenschapshuis.

Samen is inmiddels zoveel geld bijeengebracht dat de bouw tot de 2e verdieping is gevorderd! Help mee het huis af te bouwen door ook een bijdrage te doen. Met de aankoop van een strobaal help je mee de verdere afbouw!


Ik doe mee

Green Road van oekraïense ecodorpen

De ecodorpen in Europa steunen de ecodorpen in Oekraïene met een fondswervingscampagne om in urgente behoeften te voorzien: de ‘Green Road of Ecovillages’ . Inmiddels is met steun allerlei noodzakelijks aangeschaft, zoals kassen voor groenteteelt, fietsen, kachels, powerstations. Het meest recente project is het opzetten van ecodorpscholen.

Je kunt direct geld overmaken naar GEN-Nederland, wij maken het direct over naar GEN-Oekraïne . Donaties rechtstreeks naar de Oekraïne zijn Paypal en Benevity.

Op de website van GEN-Oekraïne lees je meer over al hun werk.

Oekraïne reis

In augustus 2022 bezochten vier ecodorpers uit West-Europa een aantal ecodorpen in de Oekraïne. Wil je meer weten over deze reis en de bouw van het gemeenschapshuis in Busha, volg dan deze blog op Telegram.