Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Urgente Hulp voor Oekraïense ecodorpen

Urgente Hulp voor Oekraïense ecodorpen

Onze vrienden van GEN-Oekraine hebben sinds de oorlog begon non stop gewerkt aan het opvangen van vluchtelingen en aan humanitaire hulp voor de circa 60 ecodorpen. Elke week hebben ze onderling contact op zoom om elkaar te steunen en te horen wat ieder nodig heeft. Ze helpen vluchtelingen opvangen in het gemeenschapsleven door activiteiten als renovatie, bouw en voedselverbouwen.

Gen-Oekraine heeft nu een urgente fondswervingscampage sinds de bombardementen van de energiecentrales en andere burgervoorzieningen in oktober.

In oktober werd de Oekraïense infrastructuur ernstig aangevallen. 30% van de energiecentrales zijn vernietigd en de aanvallen gaan door. Dit veroorzaakte black outs in heel het land. Elke week hebben we contact met GEN-Oekraïne maar dit gaat steeds moeizamer. De ene keer heeft iemand alleen stroom via een benzinestation, de andere keer heeft iemand maar 1 uur stroom. Elke week is het weer afwachten wie er bij kan zijn.

Circa 600 vluchtelingen zijn opgevangen in het netwerk voor de winter plus zijn er circa 600 ecodorpers zelf. Gen-Oekraïne startte daarom de crowdfundingsactie ‘Green Road of Ecovillages’ om in de urgente behoeften voor de winter te voorzien. Ze hebben behoefte aan:
▪️Generatoren
▪️Power banken, power stations, stroomregelaars
▪Zonnepanelen
▪Camping gasfornuizen
▪Oplaadbare zaklampen
▪️Over and under voltage relays
▪️Winterslaapzakken en warme dekens
▪️Thermosflessen
▪️Electriciteit, brandstof en hout vergoedingen voor lage inkomens

Je kunt direct geld overmaken naar GEN-Nederland, wij maken het direct over naar GEN-Oekraïne . Donaties rechtstreeks naar de Oekraïne zijn Paypal (Maxim is voorzitter van GEN-Oekraïne) en Benevity.

Op de website van GEN-Oekraïne lees je meer over al hun werk.