Meteen naar de inhoud
Home » Blog » 2023-04-20 GEN-Webinar ‘Deltaplan biodiversiteit voor ecodorpen’

2023-04-20 GEN-Webinar ‘Deltaplan biodiversiteit voor ecodorpen’

De biodiversiteit staat ernstig onder druk. Dieren en planten worden met uitsterven bedreigd. Ecosystemen worden hierdoor zwakker en dit treft heel de aarde en ook de mens. Wij hebben de dieren en planten om ons heen nodig. Van de kleine spin tot de robuste eik. Alles werkt mee voor een gezond klimaat, gezonde leefomgeving, gezonde aarde.

Onze aarde heeft mensen nodig die de dieren en planten helpen om te floreren. Wat kunnen ecodorpen doen om de biodiversiteitscrisis om te keren naar een biodiversiteits overvloed?

Ad Vlems van Ecodorp Boekel is deze avond bij ons. Hij heeft een presentatie mogen geven aan 12 leden van de European Economic and Social Commission (en nog 110 andere mensen van Europese organisaties) over de verbinding tussen mens en natuur, zoals ze die in ecodorp Boekel gerealiseerd hebben (en nog gaan realiseren). Ad heeft verteld over de ecosysteemdiensten waar eigenlijk elk ecodorp gebruik van maakt (en waarmee we onze natuurlijke omgeving versterken) en het meetbare biodiversiteitsplan dat je gemakkelijk kunt vertalen naar je eigen ecodorpinitiatief.

Meld je hier aan voor deze inspirerende avond.