Ga naar de inhoud

2022-08-04 Filmavond en hulp voor Winterhuisvesting Oekraïne

Green Refuge: Winterhuisvesting voor Oekraïense vluchtelingen in een Oekraïens ecodorp.

In het ecodorp Busha Toloka, gelegen in de vredige regio Vinnytsia, vinden meer dan 250 mensen uit heel Oekraïne hun toevlucht omdat ze hun huis kwijt zijn of vanwege militaire acties niet terug naar huis kunnen. Momenteel wonen ze in zomerhuizen en in de huizen van de leden van de gemeenschap. De winter komt eraan, met temperaturen onder de -20C. De Oekraïense vluchtelingen hebben onderdak nodig en daarom wil de gemeenschap dringend een gemeenschappelijk strobalenhuis bouwen.

Gen-Europa hebben besloten samen te werken met GEN-Oekraïne en Busha Toloka om dit project mogelijk te maken. GEN-NL is actief betrokken.

Op donderdagavond 4 augustus organiseren wij een avond over dit project en hoe je mee kunt doen. We beginnen met de aangrijpende film ‘The green road’ over hoe Oekraïense ecodorpen vluchtelingen opvangen. We geven informatie hoe je mee kunt doen om dit project een succes te maken.

Jouw bijdrage betekent veel voor de vluchtelingen en ecodorpen van Oekraïne!

Bedankt voor je steun en verantwoordelijkheid!

Als je deze avond er niet bij kunt zijn en je toch mee wilt doen vind je hier de website met informatie en het formulier om in te vullen.

De avond start om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:45 uur.
Hier is de zoomlink.

https://us02web.zoom.us/j/84612008764?pwd=bFl6VEpJeWIzMHhRYTNlYXFqQ0xGdz09

Meeting ID: 846 1200 8764
Passcode: 037294


De donatie die je geeft bij de aanmelding gaat naar de Winterhuisvesting voor de Oekraïense vluchtelingen.