Ga naar de inhoud

Ecowijk De Groene Morgen in Zetten zoekt jonge medebewoners!

In Zetten (gem. Overbetuwe, 7 km van Wageningen) wordt een duurzame wijk gebouwd die bedoeld is voor gemeenschappelijke wonen: De Groene Morgen. Deze wijk is onderdeel van het project Veldzicht. Het bestemmingsplan voor Veldzicht werd eind december 2023 gepubliceerd. Naar verwachting kunnen we in 2025 met De Groene Morgen gaan bouwen.

Op dit moment zijn er in De Groene Morgen nog een paar koopwoningen beschikbaar.

De wijk zal bestaan uit 13 duurzame woningen en een gemeenschapsgebouw. De huizen worden gebouwd van ecologische materialen die kunnen worden hergebruikt of gecomposteerd. Alle gebouwen zijn energieneutraal. De woonwijk gaat grotendeels in haar eigen energiebehoefte voorzien. Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. De gebouwen worden gerealiseerd in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

Gemeenschappelijk
Alle (toekomstige) bewoners zijn lid van de vereniging De Groene Morgen. Elke bewoner is actief in een van de werkgroepen en besteedt zo’n vier uur per week aan het project. De bewoners zorgen samen voor hun leefomgeving en delen de gemeenschappelijke buitenruimte met o.a. een moestuin, een voedselbos en een gemeenschapshuis waar activiteiten georganiseerd kunnen worden. Ook auto’s worden gedeeld.

Toekomst
Om de continuïteit van het project op de langere duur te waarborgen, zijn we op zoek naar jonge aspirant-leden. Ben je ongeveer 40 jaar of jonger en wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar: info@degroenemorgen.nl

Bekijk ook onze website: https://degroenemorgen.nl/

Het bestemmingsplan vind je hier:
https://www.ruimtelijkeplannen.nl/view?planidn=NL.IMRO.1734.0407ZTTNVeldzicht-ONT1