Ga naar de inhoud

EcodorpenTraining in Bergen 26-30 juni

Zomerse ecodorpenweek

De laatste week van juni vond voor de tweede keer een Introductiecursus Ecodorpen plaats. Deze verkorte versie van Ecovillage Design Education (EDE) werd vorige zomer voor het eerst georganiseerd en was deze zomer opnieuw een succes. Voor deze prachtige zomerse week waren we te gast op Ecodorp Bergen.

Het programma was ingedeeld volgens de verschillende dimensies van duurzaamheid, waarbij elke dag een ander thema centraal stond (ecologisch, sociaal, economisch, cultureel en systeem denken). Gedurende de week kwamen er verschillende trainers & ecodorpen-experts langs om ons mee te nemen in hun vakgebied. Van permacultuur en circulair sanitair tot technieken voor communicatie en besluitvorming. Ook op juridisch en economisch vlak werden er interessante inzichten aangereikt.

Al met al was het een volle en intense week, vol inspiratie en mooie ontmoetingen. Een groep unieke mensen groeide naar elkaar toe en ging in verbinding weer uit elkaar om allemaal op hun eigen manier te bouwen aan een ecodorp of een ander klein paradijs op aarde.