Ga naar de inhoud

Ecodorp Boekel is (bijna) vol en wint prijzen!

De laatste mantelzorgwoning in cirkel 3 is opgeleverd en wordt binnenkort bewoond. Daarna is het nog even wachten op twee statushouders die in het ecodorp komen wonen. Bekijk eens de TinyDocu ‘Duurzaam wonen in een ecodorp’, waarin Ad begint met de uitleg wat een ecodorp is.

Een jury onder leiding van Rijksbouwmeester Francesco Veenstra heeft vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Gouden Piramide 2022, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling. Ecodorp Boekel zit daar bij!

De winnaar wordt in oktober bekendgemaakt. Dan verschijnen ook filmpjes over de vijf genomineerden en wordt een publicatie gepresenteerd met het juryverslag, een essay van de Rijksbouwmeester en besprekingen van de vijftien meest interessante inzendingen. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een trofee.

Ecodorp Boekel doet ook mee aan de UN SDG Action Awards, die dit jaar als thema #Flipthescript hebben. Vorige keer hadden meer dan 2.000 projecten zich aangemeld. Boekel heeft zich met deze korte presentatie opgegeven voor de categorie Inspire.ECOLISE vroeg Ad Vlems om bij de Communities for Future session op World Localization Day (21//6) te praten over ‘De kracht van lokale initiatieven, zoals een ecodorp, in de transitie naar een duurzame samenleving’. Bekijk ook de trailer van de documentaire ‘Planet Local, a quiet revolution’.