Ga naar de inhoud

Boekbespreking ‘Vrij Leven’

Vrij Leven - Recensie door Lex Hupe

Vrij Leven. Alleen de titel van dit boek maakt me gelukkig. Want dat is waar het over moet gaan. Maar….. hoe doe je dat?

Blij dat dit boek bestaat. En het bestaat al best lang. Sinds 1979. Sietz Leeflang heeft het voorwoord nog geschreven. Sietz Leeflang stond aan het begin van wat ik maar even voor het gemak de ECO-beweging in Nederland noem. Het boek bevat alle inzichten die je nodig hebt om dichtbij of liefst in de natuur, een behoorlijk comfortabel bestaan op te bouwen. Met heel veel vooral praktische handvatten en aanwijzingen, van vuur maken tot aan je huis bouwen, een moestuin aanleggen etc.etc. Boordevol praktische tips en tekeningen. Hier zijn mensen aan het woord die weten waarover ze het hebben.

Maar wat me ook zo raakte is de overspannende visie. De wijsheid dat je niet zomaar even die Nieuwe Wereld neerzet. De inleiding alleen al beschrijft vele initiatieven, vanaf Utopia van Tomas More in nota bene 1516 tot en met Walden van Frederik van Eeden, allemaal initiatieven waar we nu nog ontzettend veel van kunnen leren.

Het boek lijkt inmiddels al een tweedehandsbestaan te leiden. Zoek even goed door tot je een betaalbare website vindt.

ISBN 978 94 6250 136 2

Uitgeverij Forte, Baarn

Door Lex Hupe
Bron: https://lexhupe.blogspot.com/2024/01/vrij-leven.html