Ga naar de inhoud

2024-07-05 / 07 Ecodorpen Zomergathering bij Welcome Home

Thema van het weekend: ‘Bewustwording als sleutel’

‘Je bewustzijn vergroten en verantwoordelijkheid nemen voor wat je doet, zegt en denkt… Je stelt jezelf meer open, je hart opent zich verder en verder. door te voeden wat we wél willen in onze eigen wereld en de wereld om ons heen ervaren we verbinding, zingeving en een diepe vervulling. En hoe doen we dit in ecodorpen?’

Het eerste weekend van juli – 5 tot en met 7 juli – is dit jaar de GEN-ecodorpen zomergathering en zijn we te gast bij Welcome Home – een van de nieuwe leden van GEN-NL – 2 jaar geleden gestart in het Limburgse Baexem. Welcome Home heeft een prachtige locatie gevonden, een voormalig theatergebouw met veel ruimte voor groepen en eigen land eromheen.

Thema van het weekend is Bewustwording. Welcome Home noemt zich een Bewustwordingscentrum, hun thema’s zijn Community, Bewustzijn en Een met de Natuur.

Dirk-Jan: ‘Het blijkt dat vanuit bewustzijn je dingen anders kunt gaan bekijken, problemen er niet zijn, oplossen. Bewustzijn is de sleutel, en komt overal in terug. Hoe we voedsel verbouwen, kinderen opvoeden, hoe we met elkaar omgaan. We zijn human Beings. Het Zijn wordt onderschat’.’

We zijn met elkaar nog in ontwikkeling om weer een bijzonder programma te maken en er is in ieder geval ruimte voor ontmoeting, tijd om ideeën uit te wisselen en ruimte om zelf de open space in te vullen. 

Regio-netwerken

Een van de onderwerpen die we een plek willen geven tijdens het weekend, is de oprichting van regio-netwerken. In een regio samenwerken en elkaar leren heeft veel voordelen en is erg leuk én ecologisch. We willen de regio’s ook een duidelijke stem geven in het beleid van GEN, zodat de ecodorpen zelf nog meer aan het woord komen en mee het beleid vormgeven.

Meld je hieronder aan als je dit weekend niet wilt missen.

Totaal