Ga naar de inhoud

2024-06-26/30 Vijfdaagse Ecodorpen introductieweek

Wil je graag in een ecodorp of eco-gemeenschap wonen of sta je al op de wachtlijst bij een ecodorp? 
Wil je graag leren over de vijf dimensies van leven in een gemeenschap: ecologie, sociaal, economie en wereldbeeld en integraal design.

Deze vijfdaagse ecodorpen introductietraining is een inspirerende manier om het ecodorp-gedachtengoed te leren kennen. De vijf dimensies van ecodorpen staan centraal in deze training: Sociaal, Ecologisch, Economisch, Wereldbeeld en Holistisch Design. 

Je eigen wensen komen aan bod middels allerlei oefeningen waarbij je jezelf en elkaar leert kennen. Het programma is deels buiten, zeker bij mooi weer. 

Met de kennis die je tijdens deze 5-daagse training opdoet ben je voorbereid om stappen te zetten naar de realisatie van je eigen duurzame droom of de droom van het initiatief waarbij je bent aangesloten of waar je wilt gaan aansluiten.   

Na afloop krijg je een certificaat van deelname aan de training wat je kunt tonen aan je ecodorp of gemeenschap naar keuze.

Over de trainers
De trainers zijn verbonden aan GEN-NL, hebben een achtergrond als coach/trainer en zijn ervaringsdeskundigen in het ontwikkelen van een ecodorp. Daarnaast hebben ze hun eigen specifieke kennis op het gebied van ecologie, economie, sociale aspecten van gemeenschap en wereldbeeld. Door praktijkervaring hebben ze expertise ontwikkeld als bewoner van een ecodorp en/of als mede-oprichter van een initiatief. 
Onze trainerspool bestaat uit Paul Hendriksen van Aardehuizen Olst, Monique Wijn van De Godin, eetbaar landschap en Fedde Jorritsma van Local Wise, beide van Ecodorp Land van Aine, Bas Visser van de Zwerm in Winterswijk, Ralph Nelissen en Dieuwke Reuvers van de Vlierhof en Henry Mentink van het Veerhuis.

Lees hier meer over de trainers.

Voor wie is deze training
Voor iedereen die wil aansluiten bij een ecodorp of de laatste jaren is aangesloten bij een ecodorp. Voor iedereen die een duurzaam initiatief wil starten. Dit hoeft geen ecodorp te zijn kan ook een ander duurzaam initiatief zijn.

Tijd en plaats van de training: 
Deze vijfdaagse training vindt plaats van woensdag 26 t/m zondag 30 juni. 
We zijn dan te gast op Ecodorp Bergen bij Alkmaar.
Je kunt overnachten in je eigen tent of camper of op een kamer.
De maaltijden worden verzorgd en zijn vegetarisch/veganistisch en biologisch.  

De trainingskosten
De kosten voor deze vijfdaagse training  zijn €225,- euro. We vragen een deel hiervan vooraf (€125,-). Na  afloop vragen we je een donatie naar wat je deze training  waard vindt. Met jouw donatie maak je ook deze training mogelijk voor volgende cursisten. 

Kosten overnachting en maaltijden

De kosten voor verblijf en maaltijden zijn:
Overnachten in een tent: €225,-
Overnachten op een kamer of in eigen camper: €250,-

Er kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen.  Mail voor  vragen naar ede@gen-nl.nl.
Voor deze Ecodorp vijfdaagse geldt deze annuleringsregeling

Reacties van deelnemers:

  • Deze week heeft me meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken.
  • Deze vijfdaagse is echt ideaal als je overweegt om in een ecodorp of woongemeenschap te gaan wonen. En als kers op de taart persoonlijke groei.


Wil je deze training niet missen, meld je nu aan. Totaal