Ga naar de inhoud

2024-06-26/30 Vijfdaagse Ecodorpen introductieweek

Zou je graag in een ecodorp of woongemeenschap willen wonen? Of wil je zelf een ecologisch (woon)initiatief starten? De Introductiecursus Ecodorpen biedt je de kans om je op een laagdrempelige manier te verbinden met het gedachtegoed van de ecodorpenbeweging.

In een programma van vijf dagen gaan we de verschillende dimensies van duurzaamheid langs: ecologisch, sociaal, economisch en wereldbeeld. Holistisch denken & ontwerpen staat hierbij centraal. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: permacultuur, deep ecology, voedselbossen, gemeenschapsvorming, verbindende communicatie, gedragen besluitvorming en lokale economie.

Je eigen wensen komen aan bod middels allerlei oefeningen waarbij je jezelf en elkaar leert kennen. Het programma is deels buiten, zeker bij mooi weer. Tijdens de cursusweek onderzoek jij je eigen drijfveren. Waar word jij blij van en wat is er waardevol voor jou? Je gaat op zoek naar de diepere waarden voor jou in het leven en hoe je deze kunt manifesteren in de wereld. Met de kennis die je tijdens het programma opdoet ben je voorbereid om stappen te zetten naar de realisatie van je eigen duurzame droom of de droom van het initiatief waarbij je bent aangesloten of waar je wilt gaan aansluiten. Na afloop van de week ontvang je een certificaat van deelname dat je kunt tonen aan je ecodorp of gemeenschap naar keuze.

De introductiecursus ecodorpen staat gepland voor woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni 2024 bij Ecodorp Bergen.

Meer informatie en aanmelden op deze pagina.