Ga naar de inhoud

2024-06-20 GEN-Webinar: ‘Hoe vorm je een groep?’

Van enthousiaste kerngroep tot actieve bewonersgroep

Dit webinar gaat over het vormen van een goede groep. Hoe doe je dat? Hoeveel mensen heb je nodig voor een kerngroep en wanneer en op welke manier ga je uitbreiden? Hanneke Beld van Bureau Viertel neemt ons mee in deze vragen.
Een woongemeenschap bestaat bij de gratie van haar bewoners. Het is dan ook geen overbodige luxe om goed na te denken over wat voor bewoners je zoekt, wat het project van ze verwacht en wat bewoners van het project kunnen verwachten.

Maak je een visie in een kleine kerngroep en zoek je daar later bewoners bij, of begin je met een grote groep? Wat zijn de verschillen en hoe belangrijk is deze visie eigenlijk?

Deze avond gaan we in op dit wezenlijke onderdeel van elke gemeenschap. Belangrijk voor startende groepen, maar ook heel interessant voor bestaande groepen, die op zoek zijn naar een nieuwe impuls, of die tegen grote verschillen binnen de groep aanlopen.

Hanneke Beld van Bureau Viertel

Hanneke Beld van Bureau Viertel vertelt vanuit eigen ervaring als initiatiefnemer en trainer over het proces om van een kerngroep tot een bewonersgroep te komen.Samen met haar collega Mare Nynke Zijlstra zijn zij mede-initiatiefnemers van Iewan, de eerste strowijk van Nederland. Van het eerste plan aan de keukentafel in december 2008 tot de opening op 1 mei 2015 zijn zij bezig geweest met het realiseren van hun droom.

Sindsdien hebben zij een missie: ecologisch en gemeenschappelijk wonen in zelfbeheer in de sociale huursector zo gewoon maken dat er in elke plaats in Nederland zo’n woonproject is en geven zij hiervoor advies, workshops en trainingen aan talloze initiatieven en gemeenschappen in Nederland.

Deze online webinar begint donderdag 20 juni om 19.30u. We eindigen rond 21.30u. De zoomlink ontvang je de dag ervoor of op de dag zelf.

Meld je hier aan: