Ga naar de inhoud

2024-05-16 GEN-Filmhuis: El Eco (2023)

Ontdek het adembenemende leven in El Eco, een betoverend bergdorpje hoog boven op een heuvel in Mexico. GEN-NL nodigt je uit voor een onvergetelijke reis naar deze afgelegen gemeenschap, waar het leven in harmonie met de natuur een ware kunst is.

In de bekroonde documentaire “El Eco” krijg je een intieme blik op het alledaagse leven van de bewoners, vooral de meisjes die er opgroeien. Hun dagelijkse bezigheden, geworteld in samenwerking met de natuur en elkaar, doen sterk denken aan het leven in een ecodorp. Van het verbouwen van hun eigen voedsel tot het zorgen voor elkaar en het land, deze gemeenschap ademt een sfeer van warmte, plezier en genegenheid.

Door de lens van de filmmaker worden we meegenomen naar een wereld waar liefde, werk en leven naadloos samenvloeien. We zien de jonge Montse die met toewijding voor haar oude grootmoeder zorgt, en de sprankelende Sarahí die met passie lesgeeft aan de kleintjes. Maar tussen traditie en emancipatie ontstaan ook wrijvingen, die de diepte en complexiteit van het dorpsleven blootleggen.

“El Eco” is niet alleen een visueel verbluffende film, maar ook een emotionele reis. Via de ogen van de kinderen ervaren we de gebeurtenissen en voelen we de intense emoties van de personages. Na afloop van de film blijft de betovering hangen en verlang je stiekem terug naar deze bijzondere plek, waar het leven een paradijselijke schoonheid lijkt te hebben.

Mis deze unieke kans niet om de magie van El Eco te ervaren. Duik in deze wonderlijke wereld en laat je meevoeren door de warmte en verbondenheid van deze betoverende berggemeenschap. “El Eco” – een film die je hart zal verwarmen en je geest zal verheffen.

Voor de trailer klik HIER

De film begint donderdag 16 mei om 19.30u. De zoomlink ontvang je de dag ervoor of op de dag zelf.

Meld je hier aan: