Ga naar de inhoud

2024-02-15 GEN-Filmhuis Premiere: ‘The Village of Lovers’

De mensheid staat op een kruispunt

Het gemondialiseerde kapitalisme vernietigt de biosfeer, terwijl politieke onrust en oorlog de krantenkoppen blijven domineren. Waar kunnen we terecht voor begeleiding om door deze onzekere tijden te navigeren?

Ecodorp Tamera

Maak kennis met Tamera: een radicale, doelgerichte gemeenschap die al veertig jaar in de maak is en wiens onderzoek sleutels kan opleveren voor het voortbestaan van de mensheid. Ze erkennen dat de meeste utopische gemeenschappen falen vanwege de onopgeloste schaduwen rond liefde, seks, geld en macht.

Tamera erkent de noodzaak om een holistisch model te ontwikkelen waarin het herstel van vertrouwen centraal stond. Deze film is een intieme verkenning van hun inzichten en een liefdesbrief om een revolutie van het hart te ontketenen.

Deze unieke film, die begin februari in premiere gaat heeft al op talloze internationale filmfestivals prijzen gewonnen waaronder Cannes, Berlijn en Amsterdam.

Bekijk hier de trailer.

Reacties van deelnemers

‘Ik realiseerde me niet tot de aftiteling dat ik steeds mijn adem inhield. Liet elk bijzonder moment over me heenkomen, binnenkomen in de kloven en plooien van mijn ziel en me vullen met zo’n grote hoop, verdriet, verlangen, vreugde, diep geluk en verdriet tegelijkertijd.’

‘Een van de meeste brilliante documentaires die ik heb gezien. Ik was veranderd van binnen uit.’