Ga naar de inhoud

2023-12-14 GEN-Filmhuis: ‘down to earth’

Een familie gaat voor vijf jaar reis op zoek naar een nieuwe kijk op het leven. Hun reis begint in Upper Michigan waar ze bevriend raken met indianen. Ze beseffen zich dan nog niet dat dit slechts het begin is van de reis van hun leven.

We leven in een verbonden tijdperk, waarin we met één druk op de knop kunnen communiceren met onze medemensen over de hele wereld. De mondialisering heeft geleid tot een geheel nieuwe arena van kansen, waarbij ons werk, onze vrije tijd, onze fitness en ons sociale leven intrinsiek verbonden zijn met internet en digitale technologieën. Maar zijn wij, terwijl steeds meer van ons leven zich online afspeelt, als soort de verbinding met Moeder Natuur kwijtgeraakt?

In Down to Earth, de nieuwe documentaire van Renata Heinen en Rolf Winters, laten ze ons kennismaken met de ‘Keepers of the Earth’. Dit zijn mensen met verhalen te vertellen over hoe wij ons leven leiden. Hoe wij omgaan met onze planeet. Het is het verhaal van een gezin dat de ratrace verliet en na een ontmoeting met de Anishnaabe-bevolking besloot een stuk land aan de oevers van Lake Michigan te kopen en opnieuw contact te maken met de natuur.

Dit leidde hen op een reis rond de wereld om de Wisdom Keepers te ontmoeten. Diegenen die een bijzondere affiniteit hebben met de natuur. We leven in een tijd waarin het gemakkelijk is om te verdwalen in de drukte van het moderne woord en de schoonheid van de omgeving waarin we leven te verwaarlozen. Down to Earth is een kijkje in een alternatieve manier van leven die nog steeds door mensen wordt onderhouden rond de wereld. Het is prachtig gemaakt en levert een krachtig argument voor een eenvoudiger en natuurlijker levensstijl. Down to Earth is een fascinerend inzicht in de voordelen van een harmonieuzer en verbondener leven.

Regisseur: Renate Heinen en Rolf Winters

Bekijk hier de trailer.

Via deze link kun je de film huren.