Ga naar de inhoud

2023-10-19 GEN-Filmhuis: ‘Tomorrow’

Tomorrow / Demain – ‘Overal in de wereld bestaan er oplossingen’.

Permacultuur gaat over oplossingen. Een belangrijk permacultuurprincipe is ‘Creatively Adapt to Change’. In deze film zien we hoe wereldwijd pioniers oplossingen bedenken in deze tijd van onzekerheid en grote veranderingen.

Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan.

Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen actrice Mélanie Laurent en activist Cyril Dion met hun team naar tien verschillenden landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken.

Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model. De film laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.

In Frankrijk werd de documentaire bekroond met de “César” voor beste documentaire.

Bekijk hier de trailer.

We starten de film om 19:30 uur. Na de film is er gelegenheid voor een nagesprek. Als je je aanmeld ontvang je op de dag van het GEN-filmhuis een zoomlink.