Ga naar de inhoud

2023-09-14 GEN-Webinar ‘Permacultuur voor ecodorpen’

DE nieuwe datum van deze WEBINAR wordt nog bekend gemaakt

Dit najaar organiseren we een serie webinars en films over permacultuur voor ecodorpen. We beginnen met permacultuur en algemene ontwerpprincipes. In oktober en november volgen de onderwerpen ‘sociale permacultuur’ en ‘permacultuur en de nieuwe economie’.

Hoe ontwerp je een duurzaam ecodorp?
Met de ontwerpprincipes van permacultuur kun je niet alleen voedsel verbouwen op je vensterbank, balkon of op het dak.  Duurzaamheid is slechts het beginpunt van permacultuur. Permacultuur brengt mensen samen en ondersteunt en herstelt de natuur voor toekomstige generaties.

Permacultuur principes helpen ons om een ecodorp ontwerp te maken met de uitgangspunten:
‘goed voor de aarde’, ‘goed voor de mens’ en ‘delen van overvloed’. Hoe vertaal je deze en de andere permacultuurprincipes in een gezond en veerkrachtig ontwerp van een project.

We zijn heel blij met Martijn Ballemans, oprichter en hoofddocent van Puur Permacultuur als spreker over dit onderwerp. Martijn heeft door zijn opleiding honderden mensen opgeleid, die op hun beurt inspirerende projecten hebben ontwikkeld. Tijdens de webinar neemt Martijn ons mee in de toepassing van de basis principes met daarna volop tijd voor Q&A.

Jacques en Rian van voedselbos Zundert komen vanuit de praktijk vertellen hoe zij hun permacultuurproject hebben opgezet en wat zij in de praktijk ontdekken. Oorspronkelijk met het gezamenlijke initiatief van ecodorp de Groenlingen in West-Brabant zijn Martijn en Jacques en Rian uiteindelijk tot hun eigen bijzondere projecten gekomen.

Wil je meer weten over deze inspirerende en belangrijke principes en hoe je deze in de praktijk toepast om een veerkrachtig project te creëren meld je dan hieronder aan.

De webinar start 19:30 uur. Op de dag van de webinar ontvang je de zoomlink.