Ga naar de inhoud

2023-06-22 GEN-FILMHUIS ‘The Economics of Happiness’

21 juni is World Localization Day een jaarlijkse viering van de wereldwijde beweging voor lokale economieën, gemeenschappen en voedsel. Het is meer dan alleen een dag: het is een uitnodiging om onze manier van leven aan anderen te laten zien. Om een besef van plaats te geven door ze deel te laten uitmaken aan kleinschalige, lokale economische uitwisselingen. Om lokaal verandering te creëren als onderdeel van een mondiale beweging voor gezondere gemeenschappen en economieën.

Vanwege deze dag draaien wij tijdens de GEN filmavond van juni ‘The Economics of Happiness’, Deze film beschrijft de sociale, spirituele en ecologische kosten van de huidige wereldeconomie en benadrukt tegelijkertijd de vele voordelen van economische lokalisatie. De film toont de stappen die mensen wereldwijd al zetten om hun lokale economieën en gemeenschappen weer op te bouwen. Met Vandana Shiva, Bill McKibben, David Korten, Samdhong Rinpoche en andere inspirerende denkers en activisten

Helena Norbert-Hodge heeft deze film gemaakt na haar jarenlange verblijf in Ladakh en de invloed die de moderne economie heeft op lokale samenlevingen. Zij is oprichter van ‘Local Futures’ zet zich in voor een wereldwijde localisation-beweging. https://www.localfutures.org/

We starten de film om 19:30 uur. Als je je aanmeld ontvang je op de dag van de film een zoomlink.

De film is op YouTube en Vimeo gratis te kijken.