Ga naar de inhoud

2023-06-21 World Localization day

HOE BELANGRIJK IS WORLD LOCALIZATION DAY VOOR ECODORPEN?

World Localization Day is een jaarlijkse viering van de wereldwijde beweging voor lokale economieën, gemeenschappen en voedsel. Het is meer dan alleen een dag: het is een uitnodiging om onze manier van leven aan anderen te laten zien. Om een besef van plaats te geven door ze deel te laten uitmaken aan kleinschalige, lokale economische uitwisselingen. Om lokaal verandering te creëren als onderdeel van een mondiale beweging voor gezondere gemeenschappen en economieën.

Voor ecodorpen is World Localization Day een belangrijke kans om hun werk te laten zien en te verbinden met andere initiatieven die de economie terugbrengen naar een menselijke maat. Door lokaal te produceren wat we nodig hebben, versterken we de sociale cohesie en verminderen we de ecologische voetafdruk. We bouwen aan een economie van geluk, waarin zorg voor elkaar en voor de aarde centraal staan. En we zijn een inspirerend voorbeeld voor anderen…

Doe mee met World Localization Day op 21 juni en ontdek de kracht van lokalisatie. Doe mee aan online en offline evenementen, en deel je verhaal met de wereld. Laten we samen gaan voor lokaal!