Ga naar de inhoud

2022-11-24 Webinar ‘Ecobouw met 3D-printing’

Beton is na water het meest gebruikte materiaal ter wereld. ‘En dat terwijl één ton cement staat voor één ton CO2-uitstoot’, zegt ingenieur Jelle Feringa van startup Terrestrial, die met robots aarden constructies maakt. ‘Het is spijtig dat de CO2-emmisies niet in de prijs van beton worden door­berekend. Beton is nu te goedkoop, waardoor het maximale constructieve potentieel er niet wordt uitgehaald.’

In deze webinar presenteert ingenieur Jelle Feringa van Terrestial, ‘a robotic approach to earth constructions’ een unieke nieuwe 3-D methode om aarde te spuiten en daarmee huizen te spuiten. Dit gebeurd met een robotische betonspuit. Deze wordt nu al gebruikt voor geluidswallen en binnenkort voor huizen.

‘Bouwen met aarde lijkt primitief, maar is juist hoogtechnologisch geworden’.

Ecodorp Land van Aine is in gesprek met Jelle om een aantal ecodorphuizen te bouwen met deze 3-D spuittechniek van aarde! Monique Arkesteijn van Land van Aine vertelt hun verhaal.

Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Wanneer: donderdag 24 november van 19.30- 21.30 uur.
Vanaf 19:15 uur staat de zoomlink open.

Meld je aan en de ontvangt op de dag zelf een Zoomlink om samen te kijken!

Mollie voor webinar