Ga naar de inhoud

2022-10-20 GEN-Filmhuis ‘the Garbage warrior’

GEN-NL draait in de serie ‘ecobouw’ de film ‘Garbage Warrior’ met als spreker Paul Hendriksen van Aardehuizen Olst.

Garbage Warrior is een uitgebreide documentaire uit 2009 die het epische verhaal vertelt van de Amerikaanse architect Michael Reynolds, uitvinder van de Earthship-stijl van bouwen en zijn strijd om radicaal duurzame huisvesting te introduceren. Garbage Warrior is een intiem portret van een buitengewoon individu en zijn droom om de wereld te veranderen.

Een Earthship is een mooi voorbeeld van hergebruik van materialen. Bekend zijn de autobanden, maar ook blikjes, lege flessen, oude tegels worden gebruikt. Desgewenst kan het hout, ramen etc ook 2e hands gebruikt worden.

Bekijk hier de trailer.

De gehele film hier te zien op YouTube

Na de film zijn wij met elkaar in gesprek gegaan over de film. Paul Hendriksen was ook bij het nagesprek en vertelde hoe de Aardehuizen in Nederland zijn ontstaan.

De inleiding en het nagesprek hebben we opgenomen en deze is hier te zien.

De foto is van het theehuis in Zwolle.