Ga naar de inhoud

2022-09-29 Webinar Strobalenbouw

Strobalenbouw en houtskeletbouw zijn bij uitstek populaire en geschikte biobased bouwmethoden voor ecodorpen. Er is al veel ervaring met deze technieken, ze zijn uitgetest en vaak geschikt om met vrijwilligers te bouwen. Van ter plekke bouwen tot prefab. Het meestal afwerken met leemstuc is leuk om te leren en te doen. Maar je kunt het ook laten doen, met meer of minder machinale methoden.

Tijdens deze webinar geeft Kristian Maters, bestuurslid van Strobouw Nederland een inspirerende inleiding en er is achteraf ruim gelegenheid voor vragen. Niet alleen behandelt Kristian de bouwmethode en materialen zelf, maar ook financieringsmogelijkeden, geschikte aannemers, overleg met gemeenten en meer praktische zaken komen aan de orde. Kristian is zelf architect en eigenaar Prefab Strobouw en heeft ruime ervaring met strobouw. Van zichzelf zegt hij: ‘Ik ben een gepassioneerde duurzame doener. Dat kan door het stroomlijnen en werken aan processen of gewoon door het in de praktijk te brengen. Omdat we met z’n allen de nieuwe wereld vorm geven en vooral omdat het leuk is.’

Strowijk Iewan is gebouwd met strobalen en geeft tijdens de webinar een presentatie van hun project.

De webinar is opgenomen en hier terug te kijken