Ga naar de inhoud

2022-04-28 GEN-WEBINAR: ‘Grond voor voedsel? Webinar met land van ons’

Veel ecodorpen en andere groepen willen hun eigen voedsel verbouwen en zelf/samenvoorzienend worden. Grond is echter kostbaar in Nederland en kunnen we dit samen oplossen? Willen we wel dat grond privébezit is en kunnen we het weer terugbrengen naar de commons? Deze avond vertelt de organisatie Land van Ons hoe zij dit aanpakken en hoe wij als individu of als groep of ecodorp mee kunnen doen.

Land van Ons

Land van Ons is een coöperatie en koopt landbouwgrond namens deelnemers. Op dit land herstellen ze de biodiversiteit en het landschap en zorgen dat pachters rendabel kunnen boeren. Meedoen is voor iedereen mogelijk. Ruim 18.000 deelnemers doen al mee. Dankzij de deelnemers hebben heeft Land van Ons in korte tijd al 1 miljoen m2 boerenland in beheer.

Naast deze inspirerende presentatie vertellen 2 groepen hoe ze zich organiseren om gezamenlijk land te verwerven en hun eigen voedsel te verbouwen.

Geef je hier op: