Ga naar de inhoud

2022-03-24 GEN-WEBINAR: ECODORP-SCHOLEN IN NEDERLAND

Veel ecodorpen in Nederland, waaronder ecodorp Bergen, ecodorp Boekel, Staatje Vrij, ecodorp Land van Aine en meer zijn bezig met een eigen schooltype. Veel reguliere scholen sluiten niet meer aan bij kinderen en jongeren in deze tijd. Deze avond presenteren een aantal hun schooltype. Ook Gaia-Nederland toont hun nieuwe onderwijscurriculum Gaia YES gebaseerd op de EDE (de ecovillage design education). We horen van IBBO (Babylon) en Agora-onderwijs (ecodorp Boekel). Solange Ruyter vertelt over haar keuze voor thuisonderwijs.
Daarna gaan we met elkaar in gesprek of en hoe we elkaar kunnen ondersteunen en in Nederland eco- en ecodorpenonderwijs kunnen versterken.

Er is tijdens het webinar een Ecodorpen scholenwerkgroep opgericht.