Ga naar de inhoud

11 maart: verdiepingsdag over jouw rol als initiatiefnemer

Het nemen van een initiatief is een bijzonder proces. Om er voor te zorgen dat je initiatief goed van de grond komt, vraagt de rol van initiatiefnemer om zorg, aandacht en vaak veel meer inzicht over de plek die je hiermee in het geheel inneemt. Ik spreek graag over impulsdragers, mensen die ver naar de toekomst kunnen reiken in hun voorstelling en iets zien wat anderen vaak nog niet zien. Dan heb je in de eerste fase van idee-ontwikkeling juist eigenaarschap te nemen over je project. Het hebben van een impuls is geen co-creatie maar een baringsproces waarin je je best mag laten ondersteunen.

Het is Samenlevenskunst om aan te voelen of je het te lang bij je houdt of juist te vroeg weggeeft aan de mensen met wie je het verder wilt vormgeven. Inzicht krijgen in de fasen van een initiatief en jouw specifieke plek daarin, gaat je helpen om ervoor te zorgen dat je niet te vroeg in de co-creatie stapt maar ook niet te laat uit het midden wegstapt. Wat dit midden precies is waar mensen op aan sluiten, hoe je dit formuleert, hoe je uit het midden weg kunt stappen om ruimte te maken voor anderen.. dat en meer, daar gaat deze dag over.

De dag wordt verzorgd door Damaris Matthijsen, initiatiefnemer van Economy Transformers en mede oprichter van Oosterwoldschool Sofia (een b3 lagere school). Zij is docent Vrij, Gelijk en Samen in de leergang Samenlevenskunst, schrijver van het boek Vrij, Gelijk & Samenleven en begeleidt projecten met praktijkvragen rondom nieuwe vormen van eigendom (drievoudig eigenaarschap), het opzetten van een DeelGenootschap, nieuwe manieren van besluitvorming, het schrijven van een brondocument e.d.

Locatie: Live 2 Be, Ubuntulaan 31, Almere Oosterwold (graag sloffen mee)
Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur. Koffie/thee en lekkers inbegrepen, graag zelf lunch meebrengen
Investering: 150,- euro ex btw. Indien de prijs een belemmering voor je is, neem dan contact op met me.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar damaris@economytransformers.nl
De dag gaat door bij minimaal 6 deelnemers.