Ga naar de inhoud

Introductiecursus ecodorpen:
Ecovillage Design Education (EDE)

Wil je meer weten over ecodorpen en hoe je zo iets opzet en of het iets voor jou is? Dan is de internationale EDE training, de Ecovillage Design Education misschien iets voor jou.

Deze is ontwikkeld door Gaia Education (gaiaeducation.org/), in nauwe samenwerking met het internationale ecodorpennetwerk, de Global Ecovillage Netwerk (GEN, ecovillage.org/). Deze is online te volgen, maar wordt ook in vele landen aangeboden. Het zijn vaak internationale trainingen.

Ecodorpen hebben decennialang geëxperimenteerd met manieren om menselijke creativiteit en solidariteit te ontwikkelen ten behoeve van het ontwerpen van regeneratieve culturen en samenlevingen waar zowel mens als planeet kunnen gedijen. Tijdens de cursus leren we  wat ecodorpen hebben ontwikkeld op sociaal, ecologisch, economisch en culturele gebied.

Alles begint bij jezelf! In EDE cursus onderzoek jij je eigen drijfveren. Waar wordt jij blij van en wat is er waardevol voor jou? Je gaat op zoek naar de diepere waarden voor jou in het leven en hoe je deze kunt manifesteren in de wereld.

GEN-NL organiseert regelmatig een 4-daagse mini-EDE. Ideaal als je wilt kennismaken met het ecodorpengedachtengoed, als je overweegt een ecodorp op te richten of lid te worden van een bestaand ecodorp.

Voor de meest recente trainingen, klik hier.

Vul voor meer informatie onderstaand formulier in.


EDE Nieuws:

  1. Donatie EDE 2021 09/06/21 by MW  Door jouw bijdrage maak je de EDE 2021 mee mogelijk:
  2. EDE at Estonia – sep 2019 02/05/19 by FE  Dear member of GEN! We are excited to let you know that in September 2019 there will be international Ecovillage…
  3. EDE at Damanhur – aug 2019 02/05/19 by FE  Dear friends, Also this year we will hold the EDE at Damanhur from August 3 – 31. This is already our ninth…