Meteen naar de inhoud

CLIPS trainingsaanbod

We bieden gemeenschapstraining op maat aan gemeenschapsinitiatieven. We helpen groepen op weg met gemeenschapsvorming door middel van een kennismakingstraining van één dag of dagdeel, of we ondersteunen hen in een verdiepend trainingstraject betaande uit meerdere trainingsdagen. 

Ook organiseren we algemene landelijke trainingen voor geïnteresseerden. Heb je interesse in één van de trainingsopties? Neem dan contact op via het contactformulier

IK MELD ME AAN NAMENS EEN GROEP 

Kan jullie project of initiatief wel wat ondersteuning gebruiken in het proces van gemeenschapsvorming? De weg naar de rijkdom van het gemeenschapsleven is er soms één van hobbels en kuilen. De gemeenschapstraining van CLIPS biedt handvatten om uitdagingen en tegenslagen te overbruggen en de kernwaarden van een gemeenschap te ondersteunen. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan interactieve groepsvormen, gedragen besluitvorming, communicatietechnieken, methoden voor reflectie en evaluatie en het vieren van successen. 

GEMEENSCHAPSTRAINING OP MAAT 

Vanuit het landelijke team van CLIPS-trainers kunnen we met je meekijken naar een passende en afgestemde vorm gemeenschapstraining. Met CLIPS gemeenschapstraining werken we vanuit een persoonlijke aanpak. We duiken mee in het proces en leveren maatwerk door te kijken naar wat een groep in welke fase nodig heeft. Het is mogelijk om gebruik te maken van de expertise van onze trainers door een eenmalige kennismakingstraining met de methode of via een meerdaags trainingstraject waarbij de groep gedurende een periode wordt begeleid in het proces.

Onze werkwijze passen aan op de behoeften en wensen van een groep. Niet alleen betreft de duur van de training (van een dagdeel, tot een dag, tot een traject van verschillende trainingsdagen), maar ook qua inhoud en prijscategorie. Vanwege het dynamische en flexibele karakter van onze aanpak is ons trainingsaanbod geschikt voor alle fasen gemeenschapsvorming: het droomstadium, de planningsfase, de uitvoerende stappen, het stadium van realisatie en periodes van evaluatie en doorgroei. Niet alleen ecodorpen, maar ook buurtinitiatieven, coöperaties en andere groepsprojecten die te maken krijgen met groepsprocessen kunnen baat hebben bij de gemeenschapstraining volgens de CLIPS werkwijze.  

Vanwege het coronavirus en de beperkingen om fysiek samen te komen hebben we ook digitale trainingsmogelijkheden verkend. Zo hebben we ervaren dat het ook mogelijk is om met behulp van  interactieve digitale werkvormen aan gemeenschap te bouwen.

We krijgen regelmatig aanvragen voor trainingen op maat. We bespreken dan wat de groep nodig heeft of tegenaan loopt en maken een één- of meerdaags programma op maat. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek via bovenstaand contactformulier of clips@gen-nl.nl

IK HEB INTERESSE ALS INDIVIDU

We bieden regelmatig trainingen aan om geïnteresseerden te laten kennismaken met de CLIPS-methode. Onder de doelstelling van het CLIPS-project valt ook het verder verspreiden van kennis en deskundigheid door middel van opleiding. We bieden daarom ook verdiepingstrainingen aan voor mensen die interesse hebben om binnen hun eigen project een actievere rol te spelen in groepsfacilitatie en gemeenschapsvorming. Ook bieden we de mogelijkheid om een traject af te leggen om zelf CLIPS gemeenschapstrainer te worden. 

Heb je interesse om als individu deel te nemen aan CLIPS gemeenschapstraining? Geef dit dan door via bovenstaand contactformulier of neem contact met ons op via clips@gen-nl.nlZodra er trainingen gepland zijn en/of voldoende aanmeldingen ontvang je bericht.